Κλείσιμο

Συνεχίζεται η εκλογική διαδικασία στη Βρετανία

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Συνεχίζεται υπό βροχή στις περισσότερες περιοχές της Βρετανίας η εκλογική διαδικασία που άρχισε στις 7 το πρωί τοπική ώρα.

Ως συνήθως, η μεγαλύτερη ροή ψηφοφόρων αναμένεται αργά το απόγευμα, αν και το κρύο και οι κακές καιρικές συνθήκες εκτιμάται ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν την αποχή που το 2017 είχε καταγράφει γύρω στο 31%.

Εκλογικά τμήματα έχουν στηθεί πέρα από τα προφανή σημεία, όπως σχολεία και κοινοτικά κέντρα, σε φαρμακεία, κομμωτήρια, ακόμα και σε έναν ανεμόμυλο.

Σε περιφέρεια της Σκωτίας, στο Μάδεργουελ, η διαδικασία διακόπηκε λόγω υπόπτου αντικειμένου, με την αστυνομία να εκκενώνει την περιοχή και να πραγματοποιεί ελεγχόμενη ανατίναξη του αντικειμένου. Για το περιστατικό έχει προσαχθεί ένας 48χρονος.

Στην περιφέρεια του Μπέρμοντσι στο νότιο Λονδίνο η πρόσβαση σε ένα εκλογικό τμήμα κατέστη δύσκολη το πρωί, καθώς έσπασε και πλημμύρισε το σημείο κεντρικός αγωγός υδάτων.

Το εκλογικό τους δικαίωμα είχαν ασκήσει έως το μεσημέρι και οι περισσότεροι πολιτικοί αρχηγοί, όπως ο Μπόρις Τζόνσον στο Γουέστμινστερ, συνοδευόμενος από το κουτάβι της Ντάουνινγκ Στριτ, Ντίλιν και ο Τζέρεμι Κόρμπιν στο βόρειο Λονδίνο.

Δεν είναι λίγοι οι ψηφοφόροι που αναφέρεται ότι προσήλθαν στην κάλπη ντυμένοι Άγιος Βασίλης.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 10 το βράδυ τοπική ώρα, όταν και αναμένεται το αποτέλεσμα κοινής δημοσκόπησης εξόδου των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών.