Συνεχίζεται η δίκη Ντεπ-Χερντ: Το περιστατικό με την «αφόδευση» στο κρεβάτι

Συνεχίζεται η δίκη Ντεπ-Χερντ: Το περιστατικό με την «αφόδευση» στο κρεβάτι

Συνεχίζεται η δίκη του Τζόνι Ντεπ και της Άμπερ Χερντ, οι οποίοι χώρισαν επεισοδιακά τo 2016.

Ο Τζόνι Ντεπ έχει καταθέσει αγωγή εναντίον της βρετανικής εφημερίδας The Sun, η οποία σε δημοσίευμα ανέφερε ότι κακοποιούσε σωματικά την Άμπερ Χερντ.

Παράλληλα αρνείται κατηγορηματικά όσα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εναντίον της Χερντ αναφέρονται.

Σύμφωνα με το Reuters, την Παρασκευή 10 Ιουλίου, ο Τζόνι Ντεπ ρωτήθηκε από το δικαστήριο για ένα «περιστατικό αφόδευσης» στο πάρτι των 30ων γενεθλίων της Χερντ στο Λος Άντζελες τον Απρίλιο του 2016.    

Ο ηθοποιός είχε αργήσει επειδή βρισκόταν σε ένα μίτινγκ με τον μάνατζέρ του, όπου είχε πληροφορηθεί τα άσχημα νέα σχετικά με τα οικονομικά του. 

Στο σπίτι τους, ο Ντεπ κατηγορήθηκε πως επιτέθηκε στην Χερντ όταν εκείνη αντέδρασε για την αργοπορία του, πετώντας της ένα μεγάλο μπουκάλι σαμπάνιας, χωρίς να την πετύχει, και τραβώντας την από τα μαλλιά.    

Την επόμενη ημέρα, η καθαρίστρια βρήκε κόπρανα στο κρεβάτι τους, κάτι που όπως αναφέρεται, οΝτεπ σε μηνύματα που έστειλε στο κινητό είχε βρει «ξεκαρδιστικό». 

Ωστόσο, ο Ντεπ κατέθεσε στο δικαστήριο πως αυτή η «παράδοξη» στιγμή ήταν εκείνο που τον έκανε να αποφασίσει πως έπρεπε να λήξει τον γάμο τους.    

«Ήμουν πεπεισμένος πως είτε η ίδια είτε κάποιος από τους φίλους της άφησε ανθρώπινα κόπρανα στο κρεβάτι», είπε ο Ντεπ. «Σκέφτηκα πως ήταν ένα παραδόξως ιδανικό τέλος για την σχέση μας», προσέθεσε.    

Όταν το ζευγάρι συναντήθηκε τον Μάιο, όταν ο Ντεπ πήγε στο σπίτι για να πάρει μερικά πράγματά του, ξέσπασε καβγάς για το περιστατικό με τα κόπρανα, τα οποία η Χερντ απέδωσε σε ένα από τα σκυλιά της, με τον ηθοποιό να σχολιάζει σχετικά: «Ήταν ένα μυστήριο το ποιος αφόδευσε στο κρεβάτι αλλά δεν ήταν ένας σκύλος τριών ή τεσσάρων κιλών».   

Ο Ντεπ αρνήθηκε πως ήταν «στα νύχια για καβγά» και είπε πως η Χερντ επανέφερε το ζήτημα, λέγοντας στον μεσίτη τηλεφωνικά πως ήταν μια «άκακη φάρσα».    

Στη συνέχεια ο Ντεπ κατηγορήθηκε πως πέταξε το τηλέφωνό του στην Χερντ, χτυπώντας την στο κεφάλι, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Κάποιες μέρες αργότερα, η Χερντ ζήτησε περιοριστικά μέτρα, καταθέτοντας φωτογραφίες της με μώλωπες στο μάγουλο.    

Ωστόσο, η αστυνομικός που κλήθηκε στο σημείο, είπε στο δικαστήριο πως είδε καθαρά το πρόσωπο της Χερντ και δεν είχε κανένα σημάδι τραυματισμού, ούτε υπήρχαν ζημιές στο σπίτι, όπως ισχυρίζεται η ίδια και οι φίλοι της.    

Ο Ντεπ δήλωσε πώς οι κατηγορίες για βία κατά της συζύγου του υπονοούσαν ότι «από Σταχτοπούτα έγινε Κουασιμόδος σε 0,6 δευτερόλεπτα».

«Παγκόσμιος εξευτελισμός»   

Στο δικαστήριο κατατέθηκε επίσης πως ο Τζόνι Ντεπ είχε στείλε ένα μήνυμα στον μάνατζέρ του, το Αύγουστο του 2016, όπου αποκαλούσε την Χερντ «στρίπερ των 50 σεντ» που «εκλιπαρούσε για παγκόσμιο εξευτελισμό».

Παράλληλα είπε ότι δε νιώθει «ούτε οίκτο, ούτε φόβο ούτε το παραμικρό συναίσθημα ή αυτό που κάποτε νόμιζα αγάπη για αυτόν τον χρυσοθήρα».    

Στο δικαστήριο ειπώθηκε επίσης, ότι όποτε ο Ντεπ είχε κάνει χρήση ουσιών ή αλκοόλ έβγαζε έναν άλλο εαυτό, ένα «alter ego», που και ο ίδιος και η Χερντ ανέφεραν σε αυτόν ως «το τέρας». 

«Κάθε φορά που δεν πήγαινα με τα νερά της, με αποκαλούσε "το τέρας". Το τέρας εξελίχθηκε σε ό,τι ήθελε εκείνη να είναι», απάντησε ο Ντεπ.    

Ο ηθοποιός έχει αρνηθεί όλες τις κατηγορίες εναντίον του, λέγοντας πως Χερντ λέει ψέματα πως την κακοποιούσε, κάτι που ισχυρίζεται πως έκανε εκείνη, καθώς μια φορά τους πέταξε ένα μπουκάλι με αποτέλεσμα να τραυματίσει το δάχτυλό του.    

«Έχω κοιμηθεί σε τόσα πολλά μπάνια στην προσπάθειά μου να αποφύγω οποιαδήποτε βίαιη σύγκρουση», ανέφερε ο Ντεπ και προσέθεσε πως οι κατηγορίες της Χερντ εναντίον του είναι ψέματα.

Η δίκη πρόκειται να διαρκέσει 3 εβδομάδες. Την επόμενη εβδομάδα η Χερντ θα δώσει αποδεικτικά στοιχεία στο δικαστήριο, ενώ πρόκειται να καταθέσουν προς υπεράσπιση του Ντεπ η πρώην σύζυγός του Βανέσα Παραντί και η Γουαϊνόνα Ράιντερ. 
 

Πηγή: Reuters