Συνελήφθη έφηβος με μαχαίρι έξω από συναγωγή στο Στρασβούργο

Πρόκειται για νεαρό Γάλλο με καταγωγή από την Τσετσενία που συνελήφθη αφού, όπως περιγράφεται εθεάθη να σέρνει τη λεπίδα ενός μαχαιρού στα μεταλλικά φράγματα που περιβάλλουν τη μεγάλη Συναγωγή

Ένα 15χρονο αγόρι συνελήφθη με μαχαίρι την Πέμπτη έξω από συναγωγή του Στρασβούργου, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές που επικαλείται σήμερα η Le Figaro.

Πρόκειται για νεαρό Γάλλο με καταγωγή από την Τσετσενία που συνελήφθη αφού, όπως περιγράφεται εθεάθη να σέρνει τη λεπίδα ενός μαχαιρού στα μεταλλικά φράγματα που περιβάλλουν τη μεγάλη Συναγωγή της Ειρήνης πριν κρύψει το μαχαίρι στο μανίκι του.

Τέθηκε υπό κράτηση στην αστυνομία και ισχυρίστηκε ότι είχε το μαχαίρι, το οποίο είχε λεπίδα μήκους 12 εκατοστών, στην τσέπη του κατά τύχη.

Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε ότι το κτίριο ήταν συναγωγή.

Οι έρευνες που έγιναν στο κινητό του αποκάλυψαν ένα μήνυμα στο Snapchat που έλεγε μεταξύ άλλων «έρχομαι στο γυμνάσιο σου, θα χρησιμοποιήσω το καλάσνικοφ και θα είμαι ο πιο διάσημος Τσετσένος», καθώς και μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο για την τιμή ενός τέτοιου όπλου.

Ο έφηβος εξήγησε ότι ήθελε να αποκτήσει αυτό το όπλο επειδή σχεδίαζε να ξεκινήσει ένα δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών.

Την έρευνα έχει αναλάβει η ομοσπονδιακή αστυνομία.
 

Πηγή: skai.gr