Ρωσία: Συμβουλεύει τους πολίτες της να αποφεύγουν το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά Εδάφη και γειτονικές χώρες

Επίσης, ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ομάν, Ολλανδία και Σαουδική Αραβία έχουν προς το παρόν εκδώσει οδηγίες σε δραματικό τόνο για την άμεση απομάκρυνση διπλωματών και υπηκόων του  που μένουν στον Λίβανο, να εγκαταλείψουν τη χώρα

Η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες της να αποφεύγουν να ταξιδεύουν στο Ισραήλ, στα Παλαιστινιακά Εδάφη, στον Λίβανο ή στην Ιορδανία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών μέσω της ιστοσελίδας του.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις αρχές της Αιγύπτου και του Ισραήλ για να διασφαλίσουμε την έξοδο από την Λωρίδα της Γάζας Ρώσων πολιτών που έχουν ζητήσει βοήθεια για την απομάκρυνσή τους» προστίθεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης, ΗΠΑ, Γερμανία, Βρετανία, Ομάν, Ολλανδία και Σαουδική Αραβία έχουν προς το παρόν εκδώσει οδηγίες σε δραματικό τόνο για την άμεση απομάκρυνση διπλωματών και υπηκόων του  που μένουν στον Λίβανο, να εγκαταλείψουν τη χώρα. 

Βρετανία: Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών παροτρύνει επίσης τους Βρετανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγκαταλείψουν τη χώρα «όσο ακόμα παραμένουν διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις».

Σαουδική Αραβία: «Η πρεσβεία του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας στη Δημοκρατία του Λιβάνου παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις των γεγονότων στην περιοχή του νοτίου Λιβάνου, καλώντας όλους τους πολίτες της να τηρήσουν την απαγόρευση ταξιδίων και όσοι βρίσκονται επί του παρόντος στον Λίβανο να φύγουν αμέσως», ανέφερε η οδηγία.

Ομάν: Η πρεσβεία του Ομάν στη Βηρυτό προέτρεψε σήμερα τους πολίτες του σουλτανάτου να φύγουν άμεσα από το Λίβανο «λόγω των γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή», μέσω σχετικής ανάρτησης στην πλατφόρμα Χ.

Ολλανδία: Η κυβέρνηση της Ολλανδίας συμβούλευσε τους πολίτες της να μην ταξιδεύουν στο Λίβανο και κάλεσε επίσης αυτούς που εξακολουθούν να βρίσκονται στη χώρα «να φύγουν από το Λίβανο το συντομότερο δυνατόν».

«Ως αποτέλεσμα απρόβλεπτων εξελίξεων ανάμεσα στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη, υπάρχουν αυξημένες εντάσεις στο Λίβανο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ολλανδική κυβέρνηση.

Γερμανία: Το υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Γερμανούς να εγκαταλείψουν τον Λίβανο, καθώς η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή θεωρείται «πολύ ασταθής».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, αυτήν τη στιγμή μαίνονται στρατιωτικές συγκρούσεις στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου και «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω επιδείνωσης της κατάστασης και επέκτασης της σύγκρουσης», ιδιαίτερα για το νότιο τμήμα του Λιβάνου, δηλαδή όλες τις περιοχές νοτίως της Βυρητού.

Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητά από τους Γερμανούς που βρίσκονται στον Λίβανο να εγγραφούν σε ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα ενώ η γερμανική πρεσβεία στη Βηρυτό έχει ζητήσει από τους Γερμανούς να αξιοποιήσουν τις επιλογές εξόδου «όσο είναι ακόμη διαθέσιμες», αναφερόμενη σε εμπορικές πτήσεις με ενδιάμεσους σταθμούς την Κύπρο ή την Τουρκία.

Σύσταση στους Έλληνες πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη και Λίβανο εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr