Πούτιν σε επιχειρηματίες: Η Ρωσία έχει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες μετά τις δυτικές κυρώσεις

Ο Ρώσος ηγέτης συναντήθηκε σήμερα με την επιχειρηματική ελίτ της χώρας και τους προέτρεψε να επενδύσουν προκειμένου να ξεπεράσει η Ρωσία τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψει την οικονομία της,

Συνάντηση με κορυφαίους δισεκατομμυριούχους και την επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας είχε σήμερα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ρωσικής Ένωσης Βιομηχάνων και Επιχειρηματιών. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως επισήμανε ο Ρώσος ηγέτης η χώρα έχει τώρα περισσότερες ευκαιρίες σε σχέση με πριν επιβληθούν οι δυτικές κυρώσεις και τους προέτρεψε να επενδύσουν στη νέα τεχνολογία, σε εγκαταστάσεις παραγωγής και επιχειρήσεις ώστε να βοηθήσουν τη Ρωσία να ξεπεράσει, όπως είπε, τις προσπάθειες της Δύσης να καταστρέψει την οικονομία της, όπως μεταδίδει  το Reuters.

«Ανοίγονται τεράστιες ευκαιρίες στη χώρα για σχεδόν κάθε τομέα», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφερόμενος στην ανθεκτικότητα της ρωσικής οικονομίας.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι όσοι παρέμειναν στη Ρωσία αποδείχθηκαν «πιο έξυπνοι» σε σύγκριση με εκείνους που εγκατέλειψαν τη χώρα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. «Αυτοί που έμειναν εδώ και εργάζονται πραγματικά αποδείχτηκαν πιο έξυπνοι, πιο ενεργητικοί, πιο αποτελεσματικοί από αυτούς που έφυγαν και δίνουν συμβουλές» είπε. 

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί Ρώσοι ολιγάρχες έχουν «χτυπηθεί» από τις δυτικές κυρώσεις από τον περασμένο Φεβρουάριο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να επισημαίνει για ακόμα μία φορά ότι δεν είχε άλλη επιλογή από το να στείλει τις δυνάμεις του στην Ουκρανία.

Τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της ρωσικής οικονομίας μαρτυρούν ότι συρρικνώθηκε 2,1% πέρυσι - λιγότερο από ό,τι αναμενόταν μετά από σχεδόν ένα χρόνο σκληρών κυρώσεων από τη Δύση. Ωστόσο, η αύξηση των δαπανών και η μείωση των εσόδων οδήγησαν σε δημοσιονομικό έλλειμμα 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.


 

Πηγή: skai.gr