Κλείσιμο

Κίεβο: Ο Πούτιν δεν κήρυξε νέα επιστράτευση, έκανε δηλώσεις για εσωτερική κατανάλωση

Σχόλια αξιωματούχων της ουκρανικής κυβέρνησης για το σημερινό διάγγελμα Πούτιν 

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς την πολιτική και στρατιωτική ελίτ της χώρας του σήμερα έδειξε ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου.

«Βρίσκεται σε μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, όπου δεν υπάρχει καμία ευκαιρία για τη διεξαγωγή διαλόγου για τη δικαιοσύνη και το διεθνές δίκαιο», δήλωσε στο Reuters ο πολιτικός σύμβουλος Μιχαΐλο Ποντολιάκ.

Σήμερα ο Πούτιν επανέλαβε τις καθιερωμένες δηλώσεις του κατηγορώντας «τη Δύση, την Ουκρανία, τους νεοναζί». Δεν κήρυξε νέα επιστράτευση, δεν αποκάλεσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» πόλεμο, δήλωσε από πλευράς του ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκεραστσένκο. 

«Οι ισχυρισμοί του ότι η Δύση, το ΝΑΤΟ, η Ουκρανία επρόκειτο να επιτεθούν στη Ρωσία – είναι προφανή και κραυγαλέα ψέματα για εσωτερική κατανάλωση» πρόσθεσε.  

«Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στις κυρώσεις που δεν λειτουργούσαν και στις οικονομικές επιτυχίες - προφανώς δεν είναι αλήθεια και έγινε αντιληπτό από το λαό του. Ο Πούτιν έχασε την πρωτοβουλία εδώ και πολύ καιρό. Στο Κίεβο βρίσκεται σήμερα η ισχύς. Το Κίεβο μαζί με τους Συμμάχους μας προστατεύει τον κόσμο» σημείωσε ο Ουκρανός αξιωματούχος.
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr