Κλείσιμο

Βρετανία: Επτά παιδιά πέθαναν από στρεπτόκοκκο - Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές

Γονείς παιδιών που έχουν προσβληθεί από στρεπτόκοκκο Α καταγγέλλουν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης πως αδυνατούν να βρουν τα φάρμακα

Ένα αγόρι 12 ετών είναι το έβδομο θύμα της επιθετικής μορφής στρεπτόκοκκου, που πλήττει το τελευταίο διάστημα παιδιά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας έχουν δώσει επείγουσα οδηγία τους παιδιάτρους να χορηγούν αμέσως αντιβιωτικά στα παιδιά από την εμφάνιση των πρώτων συμπτωμάτων της λοίμωξης, η οποία συνήθως αντιμετωπίζεται εύκολα με τα υπάρχοντα αντιβιωτικά.

Ωστόσο, γονείς παιδιών που έχουν προσβληθεί από στρεπτόκοκκο Α καταγγέλλουν σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης πως αδυνατούν να βρουν τα φάρμακα.

Μεγάλα εμπόδια αποτελούν ο ανεφοδιασμός φαρμάκων, το αυξανόμενο κόστος και η έλλειψη πρώτων υλών που έχουν οδηγήσει σε μειωμένη προσφορά αμοξικιλίνης κι έτσι οι φαρμακοποιοί έχουν μείνει με άδεια ράφια.

Μεγάλο πρόβλημα επίσης αποτελεί η δυσκολία της διάγνωσης της λοίμωξης, καθώς σε αρχικό στάδιο φαίνεται να έχει ίδια συμπτώματα με αυτά της γρίπης.

Εν τω μεταξύ, εδώ και χρονια οι γιατροί παροτρύνονται να είναι προσεκτικοί και να μην συνταγογραφούν αντιβιωτικά άσκοπα.
 

Πηγή: skai.gr