Storm-Z, η μονάδα ποινικών στρατιωτών της Ρωσίας που «είναι απλώς κρέας» στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μεθυσμένοι νεοσύλλεκτοι και κατάδικοι είναι μεταξύ των εκατοντάδων στρατιωτών και πολιτών που έχουν στρατολογηθεί από τη Ρωσία στις μονάδες ποινικών γνωστές ως ομάδες "Storm-Z" και στάλθηκαν στις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία

Μεθυσμένοι νεοσύλλεκτοι και κατάδικοι είναι μεταξύ των εκατοντάδων στρατιωτών και πολιτών που έχουν στρατολογηθεί από τη Ρωσία στις μονάδες ποινικών, γνωστές ως ομάδες "Storm-Z," και στάλθηκαν στις πρώτες γραμμές στην Ουκρανία, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Reuters.

Λίγοι ζουν για να πουν την ιστορία τους, αναφέρουν οι μαρτυρίες.

«Οι στρατιώτες της Storm-Z, είναι απλώς κρέας», αναφέρει τακτικός στρατιώτης από τη στρατιωτική μονάδα αρ. 40318 η οποία αναπτύχθηκε στην πόλη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Reuters, ο στρατιώτης είπε ότι είχε παράσχει ιατρική περίθαλψη σε μια ομάδα έξι ή επτά τραυματισμένων μαχητών της Storm-Z στο πεδίο της μάχης, παρακούοντας την εντολή ενός διοικητή να εγκαταλείψουν τους άνδρες. Είπε ότι δεν ήξερε γιατί ο διοικητής έδωσε τη διαταγή, αλλά ισχυρίστηκε ότι αποτυπώνει το πώς η ζωή των μαχητών της Storm-Z είχε μικρότερη αξία από εκείνη των απλών στρατιωτών και αξιωματικών.

Ο στρατιώτης, ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του επειδή φοβόταν τη δίωξη στη Ρωσία, είπε ότι ένιωθε συμπάθεια για τα δεινά των ανδρών: «Αν οι διοικητές πιάσουν κάποιον που μυρίζει αλκοόλ  τότε τον στέλνουν αμέσως στην ομάδα Storm-Z».

Το Κρεμλίνο παρέπεμψε το Reuters για ερωτήσεις στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το οποίο δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.
 

Πηγή: skai.gr