Κλείσιμο

Η βασίλισσα πέθανε, ζήτω ο βασιλιάς: Στον Κάρολο Γ' στρέφει πλέον την προσοχή του ο βρετανικός Τύπος - Δείτε τα πρωτοσέλιδα

Στα 73 του ο Κάρολος ξεκινά τη δύσκολη αποστολή για την οποία προετοιμαζόταν μια ολόκληρη ζωή, εκείνη του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ενώ χθες τα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου είχαν εκτενέστατες αναφορές και αφιερώματα στη ζωή της εκλιπούσας βασίλισσας Ελισάβετ, σήμερα το ενδιαφέρον στρέφεται στον νέο βασιλιά, Κάρολο Γ'.

Στα 73 του ξεκινά τη δύσκολη αποστολή για την οποία προετοιμαζόταν μια ολόκληρη ζωή, εκείνη του βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δείτε τα πρωτοσέλιδα:

ft

mirror

mail

sun

Στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων υπάρχουν αναφορές στο χθεσινό, πρώτο, διάγγελμα του Καρόλου, κατά το οποίο δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει τις ίδιες αξίες με τη μητέρα του, Ελισάβετ.

Όπως πρόσθεσε, ανανεώνει την υπόσχεση της μητέρας του να υπηρετήσει το λαό για όλη του τη ζωή.

Ο 73χρονος μονάρχης εξήρε την «αγάπη, στοργή, καθοδήγηση, κατανόηση και το παράδειγμα» που άφησε ως παρακαταθήκη η αγαπημένη του «μαμά», υποσχόμενος στο βρετανικό λαό και αυτός με τη σειρά του να τους υπηρετήσει με «πίστη, σεβασμό και αγάπη».

Ο Κάρολος έκανε επίσης αναφορά στη σύζυγό του, Καμίλα, δηλώνοντας βέβαιος ότι θα επιδείξει στο νέο της ρόλο «ακλόνητη αφοσίωση στο καθήκον», καθώς και στον νέο διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Γουίλιαμ, στον οποίο και στη σύζυγό του Κάθριν ανακοίνωσε ότι απονέμει τον τίτλο του Πρίγκιπα και της Πριγκίπισσας της Ουαλίας.

.Ο Κάρολος Γ' θα ανακηρυχθεί επισήμως βασιλιάς σήμερα, Σάββατο, στη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Διαδοχής στο Λονδίνο, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η τελετή της στέψης του θα γίνει ίσως μετά από μήνες, καθώς θα απαιτήσει λεπτομερή προγραμματισμό.

Η στέψη της μητέρας του, στην οποία συμμετείχαν αρχηγοί κρατών από όλο τον κόσμο, πραγματοποιήθηκε 16 μήνες αφότου ανέβηκε στο θρόνο.

Πηγή: skai.gr