Στόλτενμπεργκ: Τετραμερής Τουρκίας, Σουηδίας, Φινλανδίας, ΝΑΤΟ στις 6 Ιουλίου

«Είναι τώρα η ώρα να καλωσορίσουμε τη Σουηδία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους - Στο μεταξύ και η Ουγγαρία φαίνεται να καθυστερεί τη δική της διαδικασία έγκρισης της σουηδικής ένταξης. 

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ συγκαλεί εκτάκτως συνάντηση ανώτερων αξιωματούχων από την Τουρκία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία στις 6 Ιουλίου για να ξεπεραστούν οι τουρκικές αντιρρήσεις. 

«Είναι τώρα η ώρα να καλωσορίσουμε τη Σουηδία ως πλήρες μέλος του ΝΑΤΟ», είπε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους καθώς ανακοίνωσε την ημερομηνία της συνάντησης, με τη συμμετοχή υπουργών Εξωτερικών, αρχηγών των μυστικών υπηρεσιών και συμβούλων ασφαλείας από Τουρκία, Σουηδία και Φινλανδία στις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ και η Ουγγαρία φαίνεται να καθυστερεί τη δική της διαδικασία έγκρισης της σουηδικής ένταξης. Βουλευτές του αντιπολιτευόμενου κόμματος Δημοκρατικός Συνασπισμός της Ουγγαρίας, γράφουν ότι ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν και το κόμμα Fidesz δεν θα προγραμματίσουν ψηφοφορία για την ένταξη της Σουηδίας στην τελευταία εαρινή σύνοδο της ουγγρικής Βουλής την επόμενη εβδομάδα, αλλά από το φθινόπωρο.

Πηγή: skai.gr