Στόλτενμπεργκ: Υπάρχουν «σημάδια» ότι η Ρωσία ζήτησε θανατηφόρα όπλα από την Κίνα - Προειδοποίηση προς το Πεκίνο

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η Κίνα παραδίδει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία, αλλά έχουμε δει κάποια σημάδια ότι αυτό ήταν αίτημα της Ρωσίας και ότι είναι ένα θέμα που εξετάζει το Πεκίνο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ 

Προειδοποίηση προς την Κίνα να μην προμηθεύσει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία απηύθυνε ο  γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία ότι η Μόσχα πιθανότατα τα ζήτησε από την Κίνα.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η Κίνα παραδίδει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία, αλλά έχουμε δει κάποια σημάδια ότι αυτό ήταν αίτημα της Ρωσίας και ότι είναι ένα θέμα που εξετάζει το Πεκίνο», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η Κίνα δεν πρέπει να παρέχει θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία. Αυτό θα ήταν η υποστήριξη ενός παράνομου πολέμου», προειδοποίησε ο Στόλτενμπεργκ. 

Τα σχόλια του αρχηγού του ΝΑΤΟ έρχονται καθώς ο Κινέζος Σι Τζινπίνγκ βρίσκεται στη Μόσχα και συναντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα μα τον Στόλτενμπεργκ η τριήμερη αυτή κρατική επίσκεψη του Σι στη Μόσχα σηματοδοτεί τους στενότερους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

«Βλέπουμε πώς η Κίνα και η Ρωσία πλησιάζουν όλο και περισσότερο στον στρατιωτικό τομέα - κοινές ασκήσεις, κοινές περιπολίες, ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες - στον οικονομικό και επίσης στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα», είπε ο Στόλτενμπεργκ. «Έτσι η συνάντηση στη Μόσχα είναι μέρος αυτού του μοτίβου όπου η Κίνα και η Ρωσία εργάζονται όλο και πιο στενά και οικοδομούν μια ισχυρότερη και ισχυρότερη εταιρική σχέση» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: skai.gr