Τρέξε Ντόναλντ, τρέξε: Η Τεχνητή Νοημοσύνη δημιούργησε deepfake εικόνες σύλληψης του Τραμπ - Φωτό

Ο Ντόναλντ Τραμπ τρέχει για να ξεφύγει… η προσπάθειά του είναι απέλπιδα… Αντιστέκεται, αλλά τελικά συλλαμβάνεται. Είναι όλα ψέματα,  δημιουργημένα από AI. 

Τρέξε Ντόναλντ, τρέξε... Κάποιοι επιστράτευσαν την τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία δημιούργησε φωτορεαλιστικές deepfake εικόνες με την υποτιθέμενη σύλληψη του Ντόναλντ Τραμπ!

Ο Τραμπ τρέχει για να ξεφύγει… η προσπάθειά του είναι απέλπιδα… Αντιστέκεται, αλλά τελικά συλλαμβάνεται. Είναι όλα ψέματα, δημιουργημένα από AI. Αυτές οι εικόνες και άλλες ανάλογες, έχουν πλημμυρίσει το διαδίκτυο… 

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το πρωί του Σαββάτου ότι αναμένει να συλληφθεί σήμερα Τρίτη στη Νέα Υόρκη. Αιτία θα είναι ο χρηματισμός της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς για να εξασφαλίσει τη σιωπή της…  Δεν είναι σαφές εάν στον τέως αμερικανό πρόεδρο θα απαγγελθούν κατηγορίες, πόσω μάλλον αν… θα οδηγηθεί στη φυλακή με χειροπέδες. Αλλά προγράμματα τεχνητής νοημοσύνης όπως το Midjourney διευκόλυνε όσους αντιπαθούν τον Τραμπ να δημιουργήσουν λίαν δραματικές εικόνες, για τη… σύλληψή του που κάποιοι μπορούν κάλλιστα να θεωρήσουν αληθινές. 

«Δυστυχώς, αυτά τα εργαλεία για τη δημιουργία ρεαλιστικών εικόνων είναι πολύ χρήσιμα για την εξαπάτηση του κοινού», δήλωσε στο Daily Beast η Τζόαν Ντόνοβαν, ερευνήτρια του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και συγγραφέας του βιβλίου Meme Wars. «Βρισκόμαστε μάρτυρες μιας νέας μορφής ‘προληπτικής παραπληροφόρησης’, όπου οι φήμες γίνονται πραγματικότητα μέσω της δημιουργίας βίντεο και εικόνων καλύπτουν γεγονότα τα οποία δεν συνέβησαν ποτέ».

Deepfake, αλλά ανατριχιαστικά ρεαλιστικό... 

Τραμπ

Trump

Trump

Τραμπ

Πηγή: skai.gr