Φεύγουν (και) οι Ομπάμα από το Spotify;

Φήμες θέλουν το ζεύγος Ομπάμα να αναζητά άλλον συνεργάτη για podcast, καθώς είναι απογοητευμένοι από τους αργούς ρυθμούς ανάπτυξης του Spotify, το οποίο ενδιαφέρεται περισσότερο για την παρουσίαση νέων φωνών παρά για τη φιλοξενία εκπομπών.

Ο Μπαράκ και η Μισέλ Ομπάμα βρίσκονται σε συζητήσεις για νέες συμφωνίες με άλλες εταιρείες, ανέφεραν στο Insider τρεις πηγές του κλάδου των podcast.

Η εταιρεία των Ομπάμα «Higher Ground Audio» έχει συμβόλαιο με το Spotify για τρία χρόνια, από τον Ιούνιο του 2019, αλλά πηγές αναφέρουν πως δύσκολα θα ανανεωθεί η συνεργασία.

Το Vanity Fair αναφέρει πως οι Ομπάμα ενδιαφέρονται περισσότερο για το λανσάρισμα νέων φωνών, παρά να συνεχίσουν οι ίδιοι τα δικά τους σόου.

Η είδηση έρχεται, καθώς το Spotify βρίσκεται αντιμέτωπο με αντιδράσεις για όσα είπε ο πιο δημοφιλής podcaster της πλατφόρμας, Joe Rogan, με βαριές κατηγορίες για παραπληροφόρηση σε σχέση με τον COVID-19.

Οι Ομπάμα υπέγραψαν συμφωνία για την «ανάπτυξη, παραγωγή και δανεισμό της φωνής τους» σε επιλεγμένα podcast που θα προβληθούν στην πλατφόρμα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, ο Μπαράκ Ομπάμα είχε φιλοξενήσει το podcast οκτώ επεισοδίων του Μπρους Σπρίνγκστιν με τίτλο «Renegades: Born στις ΗΠΑ» που έκανε πρεμιέρα στις 5 Απριλίου 2021.

Τον Ιούλιο του 2020, το podcast της Μισέλ Ομπάμα έκανε πρεμιέρα με τον πρώην πρόεδρο ως πρώτο καλεσμένο.

Το τελευταίο επεισόδιο κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους.

Σύμφωνα με το Insider, είναι πιθανό οι Ομπάμα να ανανεώσουν τη συμφωνία τους με το Spotify, αν και τώρα αντιμετωπίζουν πιο σκληρό ανταγωνισμό, καθώς οι υπηρεσίες streaming από την Amazon και την Apple έχουν αυξήσει τις επενδύσεις σε podcast.

Στα τέλη Ιανουαρίου ο Νιλ Γιανγκ ζήτησε να κατέβει η μουσική του από το Spotify εξαιτίας των fake news για τα εμβόλια που ακούστηκαν από τον podcaster Joe Rogan.

Το Spotify συμμορφώθηκε και ξεκίνησε να αποσύρει τα τραγούδια του Νιλ Γιανγκ. Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε η Τζόνι Μίτσελ που ζήτησε επίσης την απόσυρση των τραγουδιών της.

Πάντως, το podcast του Joe Rogan έχει την υψηλότερη ακροαματικότητα με 10 εκατομμύρια ακροατές σε κάθε επεισόδιο.

Την ίδια στιγμή, οι fans της Τέιλορ Σουίφτ την καλούν να αφήσει κι αυτή το Spotify, συμπαραστεκόμενη στον Γιανγκ και την Μίτσελ. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: skai.gr