Μήνυμα της Μόσχας για το ΝΑΤΟ; Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε το σουηδικό εναέριο χώρο

Ρωσικό αναγνωριστικό αεροσκάφος παραβίασε για λίγο τον σουηδικό εναέριο χώρο, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο το γενικό επιτελείο των ενόπλων δυνάμεων της σκανδιναβικής χώρας. Σημειώνεται ότι η Σουηδία και η Φινλανδία, εξετάζουν την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Ρωσικό ελικοφόρο αεροσκάφος Antonov AN-30 παραβίασε τον σουηδικό εναέριο χώρο το βράδυ της Παρασκευής", τονίζει σε ανακοίνωσή του το σουηδικό υπουργείο Άμυνας, διευκρινίζοντας ότι οι ομάδες του παρακολούθησαν όλο το περιστατικό και το φωτογράφισαν.

Η σουηδική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να οργανώσει δημοψήφισμα εφόσον το κοινοβούλιο αποφασίσει να προχωρήσει με την υποβολή αιτήματος για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον. Η Άντερσον είπε ότι το δημοψήφισμα είναι «κακή ιδέα».

«Η διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ θα γίνει γρήγορα, εάν αποφασίσουν να υποβάλουν αίτημα ένταξης στη Συμμαχία», δήλωσε από πλευράς του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μετσόλα λίγο πριν από τη συνάντησή του με τους επικεφαλής των πολιτικών ομάδων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ