Σολτς από Ουάσιγκτον: Το κόστος θα είναι πολύ υψηλό, εάν η Ρωσία επιτεθεί στρατιωτικά στην Ουκρανία

«Το κόστος θα είναι πολύ υψηλό, αν φτάσουμε σε στρατιωτική επίθεση» της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, προειδοποίησε για μία ακόμη φορά ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς, αυτή τη φορά μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον λίγες ώρες πριν από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Βρίσκονται σε εξέλιξη «σημαντικές συνομιλίες στο πλαίσιο της διατλαντικής συνεργασίας, μεταξύ Γερμανίας και ΗΠΑ, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ και φυσικά στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ. Είμαστε στενά συνδεδεμένοι και ενεργούμε σε συμφωνία σε ό,τι αφορά την υπέρβαση αυτής της κρίσης. Το θέμα είναι τώρα η ένταση που συνδέεται με την κρίση στην Ουκρανία», δήλωσε ο κ. Σολτς και τόνισε ότι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και όλοι όσοι είναι προσανατολισμένοι κατά τον ίδιο τρόπο τονίζουν ότι «το κόστος θα είναι πολύ υψηλό αν φτάσουμε στο σημείο να δεχθεί η Ουκρανία στρατιωτική επίθεση».

Προετοιμαζόμαστε σε όλα τα επίπεδα, πρόσθεσε ο γερμανός Καγκελάριος και κατέληξε λέγοντας ότι «το σημαντικό είναι να είμαστε σε θέση να αντιδράσουμε με ταχύτητα και αποφασιστικότητα - και προ πάντων με ενότητα».

Δείτε όλες τις ειδήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ