Προειδοποίηση Σολτς: Η Γερμανία πρέπει να είναι έτοιμη για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία

«Ενόψει της εξέλιξης του πολέμου και των ορατών και αυξανόμενων αποτυχιών της Ρωσίας ... πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κλιμάκωση» ανέφερε ο γερμανός Καγκελάριος σε συνέδριο στο Βερολίνο

Ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προειδοποίησε ότι η χώρα του πρέπει να είναι προετοιμασμένη για την κλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ο Σολτς προειδοποίησε:«Ενόψει της εξέλιξης του πολέμου και των ορατών και αυξανόμενων αποτυχιών της Ρωσίας ... πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια κλιμάκωση. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την καταστροφή των υποδομών», 

Ο Σολτς επισκέφθηκε την Κίνα νωρίτερα αυτό το μήνα για να συναντήσει τον πρόεδρό της, Σι Τζινπίνγκ. Κατά την επίσκεψή του ο Σότλς πίεσε τον Σι να πιέσει τη Ρωσία για να τερματίσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

Σε μια ανάγνωση της συνάντησης από τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι συμφώνησε ότι και οι δύο ηγέτες «αντιτίθενται από κοινού στη χρήση ή την απειλή χρήσης πυρηνικών όπλων» για την Ουκρανία, αν και ο Κινέζος πρόεδρος απέφυγε να επικρίνει τη Ρωσία ή να καλέσει τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της.

Πηγή: skai.gr