Σοκ στην Ινδία: Μια 16χρονη κατήγγειλε πως την έχουν βιάσει 400 άνδρες

Σε μια σοκαριστική καταγγελία προχώρησε μια 16χρονη κοπέλα στην Ινδία, ισχυριζόμενη πως έπεσε θύμα βιασμού εκατοντάδες φορές από εκατοντάδες άντρες.

Tουλάχιστον επτά άνδρες συνελήφθησαν στη δυτική Ινδία , με αφορμή την εν λόγω καταγγελία

Σε μια δήλωση προς την Επιτροπή Παιδικής Ευημερίας της Ινδίας (CWC) στις 11 Νοεμβρίου, το κορίτσι, που ήταν άστεγο, είπε συγκεκριμένα ότι βιάστηκε από 400 άτομα στην περιοχή Μπιντ της πολιτείας Μαχαράστρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της CWC Abhay Vitthalrao Vanave. Κατονόμασε δύο αστυνομικούς στην καταγγελία της, είπε ο Vanave.

Το κορίτσι εκλιπαρούσε για χρήματα σε μια στάση λεωφορείου όταν τρεις άνδρες φέρεται να την ανάγκασαν να εκδίδεται , είπε ο Vanave.

Αν και ο αριθμός των βιασμών θα ήταν δύσκολο να επιβεβαιωθεί, το κορίτσι μπόρεσε να εντοπίσει τουλάχιστον 25 φερόμενους δράστες, πρόσθεσε.

Ωστόσο, η αστυνομία άνοιξε φάκελο για οκτώ άνδρες - συμπεριλαμβανομένου ενός ανηλίκου - αναφορικά με βιασμό και τον νόμο για την προστασία των παιδιών από σεξουαλικά αδικήματα, ο οποίος προβλέπει αυστηρότερες ποινές φυλάκισης.

Το κορίτσι είπε στην αστυνομία ότι παντρεύτηκε σε ηλικία 13 ετών με έναν 33χρονο που την κακοποίησε σεξουαλικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Είπε επίσης στην αστυνομία ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον πατέρα της, με αποτέλεσμα να αφήσει το σπίτι της και να κοιμηθεί στη στάση του λεωφορείου.

Η ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των γυναικών Yogita Bhayana είπε ότι αυτή ήταν «η πιο τραγική περίπτωση (βιασμού) στην ιστορία».
«Αυτό το κορίτσι βασανιζόταν κάθε μέρα», είπε, προσθέτοντας ότι η αστυνομία απέτυχε να την προστατεύσει. «Θέλουμε αυστηρή δράση εναντίον όλων των ενόχων».

Σύμφωνα με το National Crime Records Bureau της Ινδίας, περισσότερες από 28.000 περιπτώσεις φερόμενων βιασμών κατά γυναικών αναφέρθηκαν το 2020 -- μία περίπου κάθε 18 λεπτά. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί δεν αναφέρονται από φόβο.

Πηγή: CNN