Άνδρας από το Σικάγο πέθανε και κανείς δεν γνώριζε ότι είχε 11 εκατ. δολάρια! – Τι θα γίνει με τη «μοιρασιά»...

Λίγα έχουν γίνει γνωστά για το πώς ο Στάνκακ συγκέντρωσε τόσο αθόρυβα τέτοιο πλούτο 

Ένας άνδρας από το Σικάγο, ο Τζόζεφ Στάνκακ, που πέθανε το 2016, άφησε πίσω του 11 εκατομμύρια δολάρια, σηματοδοτώντας τη μεγαλύτερη αζήτητη περιουσία στη χώρα, σύμφωνα με το περιοδικό «People». 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα χρήματα «πήγαν» σε 119 μακρινούς συγγενείς του Τζόζεφ, οι οποίοι δεν γνώριζαν το παραμικρό για αυτή την τεράστια περιουσία. 

Η πλειονότητα των μελών της οικογένειάς του ζουν στην Πολωνία και τη Σλοβακία, ανέφερε ο κρατικός ταμίας, σημειώνοντας ότι οι γονείς του γεννήθηκαν επίσης στην Πολωνία. Ωστόσο, επτά συγγενείς εντοπίστηκαν στην περιοχή του Σικάγο, ενώ άλλοι βρέθηκαν στο Νιου Τζέρσεϊ, τη Νέα Υόρκη και τη Μινεσότα.

Ο Τζόζεφ Στάνκακ βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στη γειτονιά Gage Park, στις 23 Δεκεμβρίου του 2016. Ήταν 87 ετών.

«Λίγα είναι γνωστά για το πώς ο Στάνκακ συγκέντρωσε τόσο αθόρυβα τέτοιο πλούτο, αν και είχε στην κατοχή του ένα σκάφος με το όνομα "Easy"», σύμφωνα με το γραφείο του θησαυροφύλακα. 

Δεν είχε ποτέ παιδιά. Αν και είχε επτά αδέλφια, όλα πέθαναν πριν από αυτόν και ούτε αυτά απέκτησαν παιδιά.

Ο θησαυροφύλακας, Michael Frerichs,πρόσθεσε για τους συγγενείς του Στάνκακ: «Πρόκειται για ένα χρηματικό ποσό, που αλλάζει τη ζωή. Μακάρι να ξέραμε περισσότερα πράγματα...  Δεν είναι σαφές πώς ο άνθρωπος αυτός συγκέντρωσε τέτοιο πλούτο», πρόσθεσε. 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σικάγο