Κλείσιμο

Ξεκίνησε η ουκρανική αντεπίθεση; Σφοδρές μάχες στην περιοχή της Ζαπορίζια από τις ουκρανικές δυνάμεις

Ρώσοι αξιωματούχοι και στρατιωτικοί μπλόγκερ, κάνοντας λόγο για σφοδρές μάχες στην περιοχή λόγω των ουκρανικών επιθέσεων

Οι ουκρανικές επιθέσεις στη νότια περιοχή της Ζαπορίζια συνεχίζονται, αναφέρουν Ρώσοι αξιωματούχοι και στρατιωτικοί μπλόγκερ, κάνοντας λόγο για σφοδρές μάχες στην περιοχή.

Όπως υποστηρίζουν, τα ουκρανικά στρατεύματα - με την υποστήριξη τανκς, πυροβολικού και drones - προσπαθούν να προχωρήσουν νότια της πόλης Ορέχιβ για δεύτερη συνεχόμενη νύχτα.

Ανώτερος ουκρανός αξιωματούχος Άμυνας είπε ότι ο εχθρός βρίσκεται σε «ενεργό άμυνα».

Αρκετοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες έχουν πει ότι το επίκεντρο της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσης της Ουκρανίας θα ξεκινήσει από την Ζαπορίζα και υπογραμμίζουν ότι το Κίεβο προσπαθεί να ανακτήσει την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW) που εδρεύει στις ΗΠΑ δήλωσε ότι η πολυαναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει ήδη ξεκινήσει. Ωστόσο, το Κίεβο δεν επιβεβαίωσε την είδηση. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι, επιμένουν πάντως πως ακόμα και όταν ξεκινήσει η αντεπίθεση δεν θα προβούν σε επίσημη ανακοίνωση και προειδοποίησαν να μην επικεντρωθούν οι μάχες σε μια ενιαία περιοχή.

Η Ρωσία ανέμενε εδώ και καιρό μια ουκρανική αντεπίθεση προς αυτή την κατεύθυνση, χτίζοντας πολυεπίπεδες άμυνες γύρω από αυτήν την περιοχή της πρώτης γραμμής.

Πηγή: skai.gr