Ξεπέρασαν τους 11.700 οι νεκροί σε Τουρκία και Συρία - Συνεχίζουν να βγάζουν ζωντανούς από τα συντρίμμια

Σε 9.057, αυξήθηκαν οι νεκροί στην Τουρκία σύμφωνα με τον Ερντογάν - Τους 2.662 έφτασαν οι νεκροί στη Συρία - Έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί στην Τουρκία 60 ώρες μετά το σεισμό

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στη Τουρκία και τη Συρία με τον αριθμό των νεκρών από το φονικό σεισμό να ανεβαίνει συνεχώς. Μιλώντας στην επαρχία Χατάι, κοντά στο επίκεντρο των δύο σεισμών,ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών στην Τουρκία αυξήθηκε σε 9.057, όπως επισημαίνει το Reuters .

Την ίδια ώρα, Σύροι αξιωματούχοι και μια ομάδα διάσωσης στη βορειοδυτική Συρία που ελέγχεται από τους αντάρτες ανέφεραν ότι ο αριθμός των νεκρών εκεί έφτασε τους 2.662, ανεβάζοντας τον συνο.λικό απολογισμό σε 11.719.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες

Οι διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν μέσα στα συντρίμμια επιζώντες. Σύμφωνα με το CNN Turk έξι άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί, ανασύρθηκαν ζωντανοί από τα ερείπια 60 ώρες μετά το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ. 

Τουρκία

Τα μέλη των ελληνικών σωστικών συνεργείων συνεχίζουν ακούραστα το έργο τους. Νωρίτερα, εντόπισαν έναν ακόμη άνθρωπο ζωντανό και είναι πλέον θέμα χρόνου να το ανασύρουν από τα ερείπια στο Χατάι. Πρόκειται για μια 20χρονη κοπέλα, την Αϊρίν, που είναι εγκλωβισμένη κάτω από μία πλάκα και οι διασώστες της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ έχουν καταφέρει να προσεγγίσουν.

Τουρκία

Επίσης, νωρίτερα σήμερα, οι διασώστες στη Συρία κατάφεραν και έβγαλαν ζωντανούς, τον πατέρα, τον γιο και την κόρη έπειτα δύο ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό. 

Έναρξη σε 0:02

Οι επιζώντες αναζητούν τους νεκρούς συγγενείς τους σε πάρκινγκ και γήπεδα

Την ίδια στιγμή, κάτοικοι στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας πηγαίνουν σε γήπεδα και χώρους στάθμευσης προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώπους οι οποίοι δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία μέσα από τα συντρίμμια. 

Τουρκία

Τα πτώματα δεκάδων πολιτών είναι τυλιγμένα σε κουβέρτες, μουσαμάδες και σακούλες σκουπιδιών και αναμένουν κάποιο οικείο τους πρόσωπο που να τα αναγνωρίσει. Συγκεκριμένα, στον χώρο στάθμευσης στο νοσοκομείο του Χατάι κοντά στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας, έχουν στιβαχτεί πάνω από 100 πτώματα.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Καχραμανμαράς, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ακόμα 100 σοροί είχαν τοποθετηθεί σε γήπεδο, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν για αναγνώριση.

Σε κάποιους νεκρούς υπήρχαν ετικέτες με τα προσωπικά τους στοιχεία, σε άλλους όχι. Οι συγγενείς που εντοπίζουν κάποιο δικό τους πρόσωπο λαμβάνουν πιστοποιητικό θανάτου και άδεια ταφής από εισαγγελέα που βρίσκεται στο σημείο και στη συνέχεια μεταφέρουν τους νεκρούς με τα δικά τους οχήματα.

Πηγή: skai.gr