«Θα εφοδίαζαν την Αυστραλία για έναν χρόνο»- Πάνω από 3 τόνοι κοκαΐνης επέπλεαν στον Ειρηνικό- Δείτε φωτογραφίες

Ένα φορτίο αυτού του μεγέθους θα κάλυπτε την αγορά της Νέας Ζηλανδίας για 30 χρόνια

Αποστολή 3,1 τόνων κοκαΐνης, ποσότητα ικανή να προμηθεύσει ολόκληρη την Αυστραλία για έναν χρόνο επέπλεε στον Ειρηνικό.

Τα υπερμεγέθη πακέτα από 81 μπάλες της ουσίας επέπλεαν στη θάλασσα τυλιγμένα σε συκευασίες με... το σήμα του Batman και τετράφυλλα τριφύλλια.

Το ναυτικό της Νέας Ζηλανδίας περισυνέλεξε τα πακέτα, μίλια ανοιχτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, σε μια κοινή κοινή αποστολή μεταξύ της αστυνομίας, των τελωνείων και των Ενόπλων Δυνάμεων της Νέας Ζηλανδίας.

Η χώρα μάλιστα μιλά για το μεγαλύτερο εύρημα στο πλαίσιο αστυνομικών επιχειρήσεων που έχει γίνει ποτέ.

Οι αυστραλιανές αρχές είναι «εξαιρετικά ευχαριστημένες που κάναμε αυτό το βήμα», δήλωσε ο Γκρεγκ Γουίλιαμς, επικεφαλής της Εθνικής Μονάδας Οργανωμένου Εγκλήματος της Αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας.

Τα πακέτα μεταφέρθηκα στη Νέα Ζηλανδία με το πλοίο HMNZS Manawanui του Βασιλικού Ναυτικού της Νέας Ζηλανδίας και θα καταστραφούν.

Ο επίτροπος της αστυνομίας της Νέας Ζηλανδίας, Αντριου Κόστερ, δήλωσε ότι δεδομένου του τεράστιου μεγέθους της αποστολής , κατά πάσα πιθανότητα, αυτή προοριζόταν για την αυστραλιανή αγορά.

«Ένα φορτίο αυτού του μεγέθους θα κάλυπτε την αγορά της Νέας Ζηλανδίας για 30 χρόνια», είπε.

Η κατάσχεση καταφέρνει σοβαρό πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα αλλά θα «παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δεδομένου ιδίως του πού μπορούν να φθάσουν οι διακινητές για «να αποφύγουν να προσελκύσουν την προσοχή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου», πρόσθεσε.

Πηγή: skai.gr