«Ακούμε επιζώντες και δεν μπορούμε να τους απεγκλωβίσουμε»- Νέο συγκλονιστικό οδοιπορικό του ΣΚΑΪ σε Αντιόχεια και Αλεξανδρέττα μετά τον φονικό σεισμό

Απόκοσμες εικόνες στην Αντιόχεια κατέγραψε στο σημερινό οδοιπορικό του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Αδυνατεί ο ανθρώπινος νους να συλλάβει το μέγεθος της τραγωδίας σε Τουρκία και Συρία μετά τους καταστροφικούς σεισμού.

Απόκοσμες εικόνες στην Αντιόχεια κατέγραψε στο σημερινό οδοιπορικό του ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Οι καταστροφές είναι τεράστιες, όπως και η απόγνωση των διασωθέντων.

Ακόμη και τώρα κάτοικοι εκλιπαρούν για σωστική βοήθεια καθώς υποστηρίζουν ότι οι δικοί τους είναι εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα και δίνουν σημάδια ζωής. 

Η Αντιόχεια έχει ισοπεδωθεί .

Όσοι κατάφεραν να ζήσουν με δάκρυα στα μάτια, οδηγούν τον Μανώλη Κωστίδη στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, εκεί όπου μέχρι πριν λίγη ώρα άκουγαν φωνές.

Εκεί όπου οι ίδιοι σκάβουν με τα χέρια τους για να βρουν τους ανθρώπους τους. 

Από πολίτες γίνεται λόγος για ανθρώπους ζωντανούς μέσα στα χαλάσματα που κανείς δεν έρχεται να τους διασώσει.

"Προσπαθούμε ως άνθωποι να κάνουμε κάτι αλλά δυστυχώς. Ακούμε ήχο αλλά κανένας δεν μπορεί να μπει μέσα γιατί είναι πάρα πολύ επικίνδυνο"

Τονίζουν πως ακουν φωνές από σημεία που άλλοτε υπήρχαν κρεβατοκάμαρες.

"Εμείς προσπαθούμε να μπούμε μέσα εδώ και 6 μέρες. Ακούμε φωνές εδώ αλλα μας λένε δεν μπορούν να μπουν, είναι επικίνδυνο".

Η προσπάθεια για διάσωση των εγκλωβισμένων δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς ανά πάσα στιγμή τα μισογκρεμισμένα κτίρια μπορεί να πέσουν "σαν τραπουλόχαρτα".

Ένα εκ των γκρεμισμένων κτιρίων είναι και σούπερμαρκετ που στεγαζόταν σε όροφο.

Εκτιμάται πως υπάρχουν πιθανότητες στα χαλάσματα να βρίσκονται επιζώντες αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει βοήθεια για τον απεγκλωβισμό τους.

ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να επιβιώσει κάποιος εδώ μέσα αλλά δυστυχώς δεν έχουμε βοήθεια λένε.

Λίγα μέτρα πιο δίπλα, η απόλυτη καταστροφή .Συγκεκριμένο σημείο της Αντιόχειας είναι σαν έχουν πέσει οι δεκάδες βόμβες, σαν μία εμπόλεμη ζώνη.

Κάποιοι αναζητούν την ελπίδα..

Συντρίμμια έγινε και ένα ιδιωτικό νοσοκομείο με κάποιους να λένε ότι έφεραν το μωρό τους εδώ. Ο μπαμπάς δυστυχώς είναι μέσα στα συντρίμμια οι εργασίες συνεχίζονται αλλά οι ελπίδες πια μηδαμινές.

Ο κόσμος συνειδητοποιεί σιγά-σιγά ότι δεν θα μπορέσει να κάνουν κάτι τα σωστικά συνεργεία και γι' αυτό το λόγο πια ζητάνε να γίνουν έστω τα τα απαραίτητα ώστε να πραγματοποιηθούν οι κηδεία των συγγενών τους.

Η εικόνα που θα θυμάται κανείς πλέον από την Αντιόχεια είναι μια εικόνα ολέθρου καθώς και η προσπάθεια ανοικοδόμησής της.

Καθώς η πόλη έχει πια ολοκληρωτικά καταστραφεί, και αυτό που μένει από το οδοιπορικό είναι ότι μετά το σημείο στο οποίο και εντοπίζεται το επίκεντρο του φονικού σεισμού, εκεί ακριβώς εστιάζονται και τα μεγαλύτερα προβήματα.

Θα χρειαστεί πάρα πολύς χρόνος για να μπορέσει να ορθοποδήσει

Στις εικόνες που καταγράφει ο Μανώλης Κωστίδης με τον Αντώνη Μισιρλή , αποτυπώνεται ο αφόρητος πόνος και η απόλυτη καταστροφή .

Όσο οι ώρες παιρνούν οι πιθανότητες για επιζώντες λιγοστεύουν και ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται δραματικά. 

Πηγή: skai.gr