Σεισμός στην Τουρκία: Χάος στη χώρα - Σβήνουν οι ελπίδες για επιζώντες, την Κυριακή σταματούν οι έρευνες

Ισοπεδώθηκε η Αντιόχεια, χωρίς ρεύμα, νερό, φυσικό αέριο παραμένει η πόλη για πέμπτη ημέρα από τον σεισμό - Αναφορές για 10.000 νεκρούς μόνο σε αυτήν την πόλη ενώ ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων

Ισοπεδωμένη πόλη είναι η Αντιόχεια, στην οποία οι υποδομές έχουν υποστεί ολική καταστροφή όπως άλλωστε μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης μεταφέροντας ταυτόχρονα εικόνες βιβλικής καταστροφής.

Ωστόσο οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων σβήνουν καθώς οι έρευνες αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή.

Στο μεταξύ, χιλιάδες νταλίκες με ανθρωπιστική βοήθεια φτάνουν στην Τουρκία. Επίσης 70 χώρες έχουν στείλει 80 σωστικά συνεργεία με περισσότερους από 100.000 διασώστες να συμμετάσχουν στις έρευνες.

Ο σεισμός υπολογίζεται πως αφήνει πίσω του μεγαλύτερη καταστροφή ακόμα και από αυτόν που σημειώθηκε το 1939, καθώς αυτή τη φορά επλήγησαν δέκα πόλεις μόνο στην Τουρκία.

Την ίδια στιγμή, ανυπολόγιστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Επίσης εντείνεται η αγωνία για το ζευγάρι των δύο Ελλήνων που αγνοείται- ο ένας εκ των οποίων έχει ελληνική υπηκοότητα. Ωστόσο όπως είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ υπάρχουν αναφορές ότι πολλοί ορθόδοξοι πολίτες βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια. 

Μεταφέροντας την τραγική εικόνα που παρουσιάζει η Αντιόχεια, ο Μανώλης Κωστίδης είπε χαρακτηριστικά ότι η Αντιόχεια έχει σχεδόν ισοπεδωθεί καθώς και το 1/5 της Αλεξανδρέττας.

Πηγή: skai.gr