Σε καραντίνα η Κέιτ Μίντλετον - Ήρθε σε επαφή με κρούσμα

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Η Δούκισσα του Κέμπριτζ Κέιτ Μίντλετον δε θα παραστεί στις προγραμματισμένες για σήμερα υποχρεώσεις της, καθώς έχει τεθεί υπό απομόνωση μετά από επαφή της την περασμένη εβδομάδα με άτομο το οποίο αργότερα διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό.

Η δούκισσα επρόκειτο να συνοδεύσει σήμερα τον σύζυγό της πρίγκιπα Γουίλιαμ σε πρωινή επιμνημόσυνη και ευχαριστήρια θεία λειτουργία στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, προς τιμή των εργαζομένων του εθνικού συστήματος υγείας NHS, από την ίδρυση του οποίου συμπληρώνονται σήμερα 73 χρόνια.

Αργότερα το απόγευμα θα ήταν η οικοδέσποινα, μαζί με τον Δούκα του Κέμπριτζ, σε τσάι στους κήπους του Παλατιού του Μπάκιγχαμ για εργαζόμενους στο NHS.

Η σχετική ανακοίνωση από το Παλάτι σημειώνει πως η ίδια δεν έχει εκδηλώσει συμπτώματα της νόσου.

Τις προηγούμενες ημέρες η Κέιτ Μίντλετον παρακολούθησε από κοντά αγώνες του τουρνουά τένις του Γουίμπλεντον.

Οι κανόνες ορίζουν δεκαήμερη απομόνωση κατ' οίκον για τις επαφές επιβεβαιωμένων φορέων, υποχρέωση που αναμένεται να αντικατασταθεί από προαιρετικά διαγνωστικά τεστ στις 19 Ιουλίου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ, εξάλλου, απένειμε τον τιμητικό Σταυρό του Αγίου Γεωργίου στο NHS, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις υπηρεσίες προς τους πολίτες όλες αυτές τις δεκαετίες και ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας.