Κλείσιμο

Σε απόσταση αναπνοής από τη νίκη ο Μπάιντεν - Κλείνει τη ψαλίδα σε Πενσυλβάνια και Τζώρτζια

Κερδίζει έδαφος στην Τζώρτζια, όπως φαίνεται από την καταμέτρηση των ψήφων, ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος πλέον είναι σε απόσταση αναπνοής από τους 270 εκλέκτορες και τη νίκη.

Μέχρι στιγμής, στους 264 εκλέκτορες παραμένει ο Μπάιντεν, ενώ ο Τραμπ μετρά 214 εκλέκτορες. Η μάχη για τη νίκη συνεχίζεται, με τον Τραμπ να καταγγέλει νοθεία. Στις πολιτείες-κλειδιά η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων έχει μειωθεί σημαντικά.

Στην Τζώρτζια, με 99% του συνολικού αριθμού των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Μπάιντεν πήρε το προβάδισμα με περίπου 917 ψήφους.

Στην Νεβάδα, στο 84% της καταμέτρησης, ο Τζο Μπάιντεν έχει ελαφρό προβάδισμά επί του Ντόναλντ Τραμπ με περίπου 11.000 περισσότερες ψήφους.

Στην Πενσυλβάνια, με 97% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί και την καταμέτρηση στην πόλη της Φιλαδέλφειας να έχει επανεκκινήσει, ο Τραμπ βρίσκεται μπροστά με διαφορά περίπου 18.000 ψήφων.

Παραληρεί ο Τραμπ με την καταμέτρηση

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πάντως το βράδυ της Πέμπτης στον Λευκό Οίκο ότι οι αντίπαλοί του προσπαθούν να του «κλέψουν» την εκλογική του νίκη.

«Αν μετρηθούν οι νόμιμες ψήφοι, κερδίζω με ευκολία», υποστήριξε ο Τραμπ, σπεύδοντας να συμπληρώσει πως η συνέχιση της καταμέτρησης του δείχνει ότι διαπράττεται «νοθεία», στο πλαίσιο της προσπάθειας των αντιπάλων του να του «κλέψουν» τον θρίαμβο.

Αποστασιοποιούνται οι Ρεπουμπλικανοί

Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί αποστασιοποιήθηκαν από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος κατήγγειλε χθες «νοθεία» στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, καθώς η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται σε πολιτείες-κλειδιά.

«Αυτό έχει αρχίσει να γίνεται τρελό», έκρινε ο Άνταμ Κίνζινγκερ, βουλευτής που εκλέγεται στο Ιλινόι. Εάν υπάρχουν τεκμηριωμένες ανησυχίες για νοθεία, πρόσθεσε, θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Τάχθηκε εναντίον της διασποράς «παραπληροφόρησης».

«Δεν υπάρχει τρόπος να υπερασπιστεί κανένας τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος απόψε χωρίς να υπονομεύσει τη δημοκρατική διαδικασία στη χώρα μας. Η Αμερική καταμετρά τις ψήφους, και πρέπει να σεβαστούμε τα αποτελέσματα, όπως κάναμε πάντα», σημείωσε ο Λάρι Χόγκαν, ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης του Μέριλαντ.

Σίγουρος ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα νικήσει τον νυν πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και θα κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ και ζήτησε από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι καθώς συνεχίζεται η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών της Τρίτης.

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όταν τελειώσει η καταμέτρηση, η γερουσιαστής Χάρις και εγώ θα ανακηρυχτούμε νικητές. Για αυτό το λόγο, ζητώ από όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι… Η διαδικασία προχωρεί», δήλωσε ο Μπάιντεν σε δημοσιογράφους, αναφερόμενος στην υποψήφια αντιπρόεδρο του, γερουσιαστή Καμάλα Χάρις.

Πηγή: skai.gr