Κλείσιμο

ΗΠΑ-Εκλογές: Κοντά στη νίκη ο Μπάιντεν - Οι εξελίξεις στις πολιτείες-κλειδιά

Στους 264 εκλέκτορες παραμένει ο Μπάιντεν με 73.472.708 ψήφους, ενώ ο Τραμπ μετρά 214 εκλέκτορες με 69.614.364 ψήφους.

Η μάχη για τη νίκη συνεχίζεται, με τον Τραμπ να καταγγέλει νοθεία. Στις πολιτείες-κλειδιά η διαφορά μεταξύ των δύο υποψηφίων έχει μειωθεί σημαντικά.

Στην Τζόρτζια, με 99% του συνολικού αριθμού των ψήφων να έχει καταμετρηθεί, ο Μπάιντεν έχει μειώσει τη διαφορά από τον Τραμπ στις περίπου 660 ψήφους.

Στην Νεβάδα, στο 84% της καταμέτρησης, ο Τζο Μπάιντεν έχει ελαφρό προβάδισμά επί του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Πενσυλβάνια, με 95% των ψήφων να έχει καταμετρηθεί και την καταμέτρηση στην πόλη της Φιλαδέλφειας να έχει επανεκκινήσει, ο Τραμπ βρίσκεται μπροστά με διαφορά περίπου 23.000 ψήφων.

Απορρίφθηκε η προσφυγή του επιτελείου Τραμπ σε Τζόρτζια και Μίσιγκαν

Το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου, έχει κινήσει νομικές διαδικασίες προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση σε Πενσιλβάνια, Ουισκόνσιν, Τζόρτζια και Μίσιγκαν, την ώρα που χιλιάδες διαδηλωτές των δύο υποψηφίων να βρίσκονται στους δρόμους.

Το αίτημα που αφορούσε την πολιτεία του Μίσιγκαν, έχει απορριφθεί βάση δικαστικής απόφασης, ενώ στην Τζόρτζια, δικαστής απέρριψε το επιχείρημα της προεκλογικής εκστρατείας Τραμπ, ότι δεκάδες καθυστερημένες ψήφοι συγχωνεύτηκαν με τις έγκυρες, μετά το κλείσιμο της κάλπης.

Απειλείται η ακεραιότητα των εκλογών

Την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή απειλείται η ακεραιότητα των αμερικανικών εκλογών» εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά ο πρώην στενός συνεργάτης του Ντόναλντ Τραμπ, Τζόρτζ Τζιτζίκος, αποκαλύπτοντας ένα πρόσωπο του αμερικανού προέδρου που λίγοι γνωρίζουν. 

«Ο πρόεδρος έχει αποστείλει δικηγόρους στην Αριζόνα, όπου νομίζω ότι το αποτέλεσμα ανακοινώθηκε πρόωρα, και μετά θα δούμε τι συμβαίνει στη Τζόρτζια, τη Βόρεια Καρολίνα, την Πενσιλβάνια. Ο Τραμπ προηγείται σε αυτές τις τρεις πολιτείες τώρα. Πρέπει να κάτσει ακριβώς η μπίλια για να επανεκλεγεί. Χρειάζεται τη Τζόρτζια, χρειάζεται τη Βόρεια Καρολίνα χρειάζεται και την Πενσιλβάνια. Εάν χάσει μια από αυτές τις πολιτείες δεν επανεκλέγεται. Νομίζω ότι η διαδικασία θα μπορούσε κάλλιστα να διαρκέσει έως το Δεκέμβρη…»

Πηγή: skai.gr