Σάλος με τον Ρότζερ Γουότερς των Pink Floyd: Ντύθηκε Ναζί και συνέκρινε νεκρό δημοσιογράφο με την Άννα Φρανκ - Δείτε βίντεο

Όταν εμφανίστηκε στο Mercedes-Benz Arena την περασμένη εβδομάδα, ο 79χρονος Waters, φόρεσε ένα κοστούμι που θύμιζε αυτά που χρησιμοποιούσαν οι ναζί αξιωματικοί

Ο μπασίστας των Pink Floyd, Ρότζερ Γουότερς, προκάλεσε σάλο αλλά και οργή καθώς ντύθηκε αξιωματικός των Ναζί των SS κατά τη διάρκεια μιας παράστασης του στο Βερολίνο και συνέκρινε έναν νεκρό δημοσιογράφο του Al Jazeera με την Άννα Φρανκ, θύμα του Ολοκαυτώματος.

Όταν εμφανίστηκε στο Mercedes-Benz Arena την περασμένη εβδομάδα, ο 79χρονος Waters, φόρεσε ένα κοστούμι που θύμιζε αυτά που χρησιμοποιούσαν οι ναζί αξιωματικοί με ένα κόκκινο βραχίονα και σταυρωμένα σφυριά και δερμάτινο κολάρο - την ίδια στολή που φορούσε η υποτιθέμενη νεοναζιστική οργάνωση στην ταινία του 1982 Pink Floyd: The Wall.

Από πάνω του στη συναυλία κρέμονταν πανό τύπου Τρίτου Ράιχ, αλλά με τους αγκυλωτούς σταυρούς να καλύπτονται από τα σταυρωτά σφυριά, ενώ ένα φουσκωτό γουρούνι ήταν ζωγραφισμένο με το λογότυπο μιας ισραηλινής εταιρείας εξοπλιστικών.

Γιγαντοοθόνη έδειχνε ονόματα νεκρών μορφών, συμπεριλαμβανομένης της Άννας Φρανκ δίπλα στον Αμπού Ακλέχ, ενός δημοσιογράφου του Αλ Τζαζίρα που πυροβολήθηκε θανάσιμα πέρυσι ενώ κάλυπτε μια επιδρομή των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων σε παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό.

Η Ορθόδοξη Εβραϊκή Ραβινική Ένωση της χώρας ζητά τώρα την απαγόρευση της παράστασης του Γουότερς στη Γερμανία — αλλά ο ρόκερ συνεχίζει να αρνείται ότι είναι αντισημίτης και μιλάει μόνο εναντίον της ισραηλινής πολιτικής.

Πηγή: skai.gr