Ρώσος τηλεπαρουσιαστής κατηγορεί τον Πούτιν για τις αγριότητες του πολέμου και παραιτείται

Δημοφιλής παρουσιαστής σε ρωσικό κρατικό κανάλι παραιτήθηκε, διαμαρτυρόμενος για την εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία.

Ο 57χρονος Αλεξάντερ Γκούρεβιτς ζήτησε συγγνώμη από τους τηλεθεατής, επειδή παρουσίαζε ένα ανάλαφρο τηλεπαιχνίδι, την ώρα που οι δυνάμεις του Κρεμλίνου διαπράττουν θηριωδίες στην Ουκρανία.

Εξαιτίας των σχολίων του, αφαιρέθηκαν από το YouTube όλα τα επεισόδια της εκπομπής και στην συνέχεια φέρεται να παραιτήθηκε από το κρατικό Rossiya 1.

«Για μένα είναι απολύτως αδύνατο να διασκεδάζω και να αστειεύομαι με φόντο μια τεράστια τραγωδία, χωρίς να προσέχω τι συμβαίνει» ανέφερε ο Γκούρεβιτς και πρόσθεσε ότι η οικογένεια της συζύγου του έχει ουκρανικές ρίζες.

«Η πεθερά μου γεννήθηκε στην Οδησσό και έζησε στο Χάρκοβο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Πώς θα άκουγε σήμερα τις πληροφορίες για το θάνατο στρατιωτών, τις εκρήξεις, ότι οι πολίτες στο Κίεβο και στο Χάρκοβο περνούν τη νύχτα στο μετρό, για να γλιτώσουν από τον πόλεμο» είπε σε ανάρτησή του.

Στην ανάρτησή του, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής είπε ότι πίστευε ότι οι συμμετέχοντες σε εκπομπή παιχνιδιών δεν θα ήθελαν να λάβουν μέρος σε μια διασκεδαστική εκπομπή στη διάρκεια του πολέμου.

Πηγή: skai.gr