Κλείσιμο

Ρώσοι αυτονομιστές ετοιμάζουν πεδίο εκτέλεσης για 2 Βρετανούς εθελοντές που κρατούν αιχμαλώτους

Μια δήλωση αξιωματούχων της αποσχισθείσας περιοχής της Ουκρανίας φέρεται να ανέφερε ότι «προετοιμάζουν έναν τόπο για την εκτέλεσή τους», η οποία θα γίνει με εκτελεστικό απόσπασμα και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση

Φιλορώσοι στην ανατολική Ουκρανία δήλωσαν ότι προετοιμάζουν ένα μέρος για την εκτέλεση δύο Βρετανών που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η «Mirror». 

Οι Aiden Aslin και Shaun Pinner, οι οποίοι πολεμούσαν με τον ουκρανικό στρατό, υπερασπίζονταν την πόλη Μαριούπολη όταν αιχμαλωτίστηκαν από τις δυνάμεις του Βλαντίμιρ Πούτιν τον Απρίλιο. 

Μια δήλωση αξιωματούχων της αποσχισθείσας περιοχής της Ουκρανίας φέρεται να ανέφερε ότι «προετοιμάζουν έναν τόπο για την εκτέλεσή τους», η οποία θα γίνει με εκτελεστικό απόσπασμα και χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση. Ο εκπρόσωπος της DPR, Denys Pushilin, πρόσθεσε: «Όλα είναι έτοιμα. Δεν θα είναι δημόσια».

Το αποσχισθέν κράτος υπερασπίστηκε, επίσης, το δικαίωμά του να επιβάλλει τη θανατική ποινή.

Η υπουργός Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ναταλία Νικονόροβα, δήλωσε ότι οι δύο Βρετανοί καταδικάστηκαν σε θάνατο επειδή πολέμησαν ως ‘’μισθοφόροι’’. «Θεωρούμε ότι το να είναι κάποιος μισθοφόρος είναι ένα τρομερό έγκλημα, διότι οι άνθρωποι, έναντι αμοιβής, έρχονται σε μια άλλη χώρα για να σκοτώσουν άλλους ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν προσωπικούς στόχους που να συνδέονται με την εν λόγω σύγκρουση», δήλωσε η ίδια. «Ναι, είναι το υψηλότερο μέτρο τιμωρίας, αλλά αυτό προβλέπεται στη νομοθεσία μας και δεν συνδέεται με την περαιτέρω διαδικασία αναγνώρισης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ από άλλα κράτη».

Οι εφέσεις των  Άσλιν και Πίνερ εκκρεμούν μετά την επιβολή της θανατικής ποινής. Οι συγγενείς τους λένε ότι είναι στρατιώτες που είχαν συμβόλαιο με τον ουκρανικό στρατό και ως εκ τούτου δικαιούνται την προστασία των συμβάσεων της Γενεύης για τη μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου.

Μέχρι στιγμής, μόνο η Ρωσία και η Συρία έχουν αναγνωρίσει τη ΛΔΚ ως ανεξάρτητη, αλλά η Νικονόροβα δήλωσε ότι βρίσκεται, επίσης, σε συζητήσεις με τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας. Σε μια κίνηση που καταγγέλθηκε από το Κίεβο και τη Δύση ως παράνομη, η Ρωσία αναγνώρισε την ανεξαρτησία της ΛΔΚ και μιας άλλης αποσχισθείσας οντότητας, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουχάνσκ, τρεις ημέρες πριν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στείλει τις δυνάμεις του στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί.

Πηγή: skai.gr