Κλείσιμο

Ρωσικές περιοχές καταργούν τις παρελάσεις την Ημέρα της Νίκης εν μέσω φόβων για ουκρανικά χτυπήματα

Ο κυβερνήτης του Σαράτοφ την Τρίτη έγινε ο τελευταίος αξιωματούχος που ανακοίνωσε ότι η παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω «ανησυχιών για την ασφάλεια»,

Τουλάχιστον έξι ρωσικές περιφέρειες ακύρωσαν τις παρελάσεις για την Ημέρα της Νίκης της 9ης Μαΐου που σηματοδοτούν τη σοβιετική νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας εν μέσω φόβου για τα ουκρανικά πλήγματα.

Ο κυβερνήτης του Σαράτοφ την Τρίτη έγινε ο τελευταίος αξιωματούχος που ανακοίνωσε ότι η παρέλαση δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω «ανησυχιών για την ασφάλεια», καθώς οι συνεχείς ακυρώσεις λειτουργούν ως κραυγαλέα παραδοχή της στρατιωτικής ευπάθειας της χώρας, 14 μήνες μετά την εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία. 

Νωρίτερα, οι επικεφαλής των περιοχών Belgorod, Kursk, Voronezh, Oryol και Pskov, καθώς και της ρωσοκρατούμενης χερσονήσου της Κριμαίας, ακύρωσαν ομοίως τις ετήσιες στρατιωτικές παρελάσεις τους.

«Δεν θα γίνει παρέλαση για να μην προκαλέσουμε τον εχθρός παρουσιάζοντας έναν μεγάλο αριθμό εξοπλισμού και υπαλλήλων στο κέντρο του Μπέλγκοροντ», δήλωσε ο επικεφαλής της περιφέρειας Βιάτσεσλαβ Γκλάντκοφ τον περασμένο μήνα.

Πηγή: skai.gr