Reuters: Νέο πλήγμα στη Ρωσία - Χάνει την Ινδία, το μεγαλύτερο αγοραστή ρωσικών όπλων 

Καίριο πλήγμα στη ρωσική αμυντική βιομηχανία αναμένεται να καταφέρει ο πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία, καθώς κινδυνεύει να χάσει το μεγαλύτερο αγοραστή ρωσικών όπλων διεθνώς. 

Ο λόγος για την Ινδία, η οποία αναζητά εναλλακτικούς προμηθευτές στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων εγχώριων εταιρειών και χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς η Μόσχα διεξάγει πόλεμο με την Ουκρανία και αντιμετωπίζει κυρώσεις, αναφέρει το Reuters.

Το Νέο Δελχί συζητάει εδώ και καιρό τη διαφοροποίηση των προμηθευτών του στις τεράστιες ένοπλες δυνάμεις της, αλλά ακόμη και την παραγωγή υψηλότερου ποσοστού του εξοπλισμού της στο εσωτερικό, στόχοι που έχουν αποκτήσει νέο επείγοντα χαρακτήρα μετά τη ρωσική εισβολή, δήλωσαν στο πρακτορείο δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι και μια αμυντική πηγή.

Δυτικοί εταίροι από πλευράς τους, ενδιαφέρονται να πάρουν μεγαλύτερο κομμάτι «της πίτας» των ινδικών εξοπλισμών, αντικαθιστώντας τα ρωσικά όπλα. 

Σημειώνεται ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Μόσχα στο πεδίο της μάχης, έχουν δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο γόητρο της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας.
 

Πηγή: skai.gr