Μόσχα: Το Σολεντάρ «απελευθερώθηκε», σε ρωσικά χέρια από χθες το βράδυ

Έως στιγμής η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για το Σολεντάρ

Σε ρωσικά χέρια είναι από το βράδυ της Πέμπτης η στρατηγικής σημασίας πόλη Σολεντάρ στην Ανατολική Ουκρανία σύμφωνα με τη Μόσχα.
 
«Το βράδυ της 12ης Ιανουαρίου
ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση του Σολεντάρ, η οποία είναι σημαντική για τη συνέχιση των επιτυχημένων επιθετικών επιχειρήσεων» ανακοίνωσε μεταξύ άλλων το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο πλήρης έλεγχος της Σολεντάρ καθιστά δυνατή τη διακοπή του ανεφοδιασμού των ουκρανικών στρατευμάτων στην πόλη Μπαχμούτ, υποστήριξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

Η Μόσχα αναφέρει ότι οι ρωσικές δυνάμεις κατόρθωσαν να καταλάβουν στρατηγικής σημασία υψώματα και απέκλεισαν την πόλη από τη βόρεια και τη νότια πλευρά.

Ο Κονασένκοφ επαίνεσε το ρόλο των αεροπορικών δυνάμεων και του πυροβολικού στην κατάληψη της περιοχής, λέγοντας ότι κατάφεραν πλήγματα στον ουκρανικό στρατό, εμποδίζοντας τη μεταφορά εφεδρειών, την προμήθεια πυρομαχικών και τις προσπάθειες απόσυρσης των στρατευμάτων σε άλλες γραμμές άμυνας.

«Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, οι απώλειες των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιοχή Σολεντάρ ξεπέρασαν τα 700 άτομα, περισσότερα από 300 όπλα καταστράφηκαν» αναφέρεται ακόμα.

Έως στιγμής η ουκρανική κυβέρνηση δεν έχει αντιδράσει στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για το Σολεντάρ.

Στην επιχείρηση για την πόλη Σολεντάρ οι Ρώσοι επιστράτευσαν τους μισθοφόρους της ομάδας Wagner η οποία είναι υπό τη διοίκηση του στενού συμμάχου του Ρώσου προέδρου, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επαίνεσε την "ανιδιοτελή και θαρραλέα δράση" τους που επιτρέπει στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να προωθηθούν περαιτέρω. 

Πηγή: skai.gr