Κλείσιμο

Η Μόσχα απειλεί τις ΗΠΑ: Μην στείλετε Patriot στην Ουκρανία, κίνδυνος άμεσης εμπλοκής σας στη σύγκρουση 

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν επίσης άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για «πιο σημαντική» στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία

Η Ρωσία απείλησε την Πέμπτη τις ΗΠΑ να μην στείλουν το σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot στην Ουκρανία, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στην αντίθετη περίπτωση «εγκυμονείται κίνδυνος άμεσης εμπλοκής της Ουάσιγκτον στη συνεχιζόμενη σύγκρουση».

«Πολλοί εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στο εξωτερικό, αμφιβάλλουν για τη σοφία ενός τέτοιου βήματος, που θα οδηγούσε σε κλιμάκωση της σύγκρουσης και θα αύξανε τον κίνδυνο άμεσης εμπλοκής του αμερικανικού στρατού στις εχθροπραξίες», δήλωσε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξη Τύπου.

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι οι ΗΠΑ πιέζουν επίσης άλλες χώρες του ΝΑΤΟ για «πιο σημαντική» στρατιωτική υποστήριξη στην Ουκρανία.

Η Ρωσία θεωρεί όλα τα όπλα που παρέχονται στην Ουκρανία ως «νόμιμους στρατιωτικούς στόχους» που θα «καταστραφούν ή θα κατασχεθούν», είπε η Ζαχάροβα.

Εξάλλου, η Ρωσία αμφισβήτησε την καταλληλότητα της Λιν Τρέισι η οποία διορίστηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ως επόμενη πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συγκεκριμένη μπορεί να αισθάνεται πιο άνετα «σε ένα σκληροπυρηνικό κέντρο σκέψης».

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε επίσης πως σχόλια της Τρέισι στα ΜΜΕ και σε μια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ δείχνουν πως θεωρεί ότι πιο αυστηρές κυρώσεις εναντίον της Μόσχας είναι ο ορθός δρόμος για τις διμερείς σχέσεις. 

«Θέλει οπωσδήποτε να έρθει σε μας; Όχι σε κάποιο φιλοπόλεμο κέντρο ερευνών;» διερωτήθηκε δηκτικά η Ζαχάροβα.
 

Πηγή: skai.gr