Ρωσία: Προειδοποιεί για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία εάν η Δύση αυξήσει την προμήθεια όπλων της

«Θεωρούμε όλα αυτά ως ανοιχτή προκλητική υποκίνηση από τη Δύση και αύξηση των διακυβεύσεων στη σύγκρουση, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αύξηση των θυμάτων και επικίνδυνη κλιμάκωση», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε για κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία σε περίπτωση που η Δύση στείλει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία, ικανά να πλήξουν βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος.

«Θεωρούμε όλα αυτά ως ανοιχτή προκλητική υποκίνηση από τη Δύση και αύξηση των διακυβεύσεων στη σύγκρουση, η οποία αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε αύξηση των θυμάτων και επικίνδυνη κλιμάκωση», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου, στη δήλωση.

Νωρίτερα σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι τυχόν νέες παραδόσεις βαρέων όπλων του ΝΑΤΟ στο Κίεβο «δεν θα αλλάξει τίποτα» όσον αφορά την επίτευξη των στόχων της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Πάντως η Γερμανία δεν αποφάσισε σήμερα για το αν θα δώσει Leopard στην Ουκρανία αφού ο υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι θα πρέπει να υπάρξει πρώτα συμφωνία από τους συμμάχους ώστε να δώσει το «πράσινο φως».

Πηγή: skai.gr