Ρωσία: Χιλιάδες συλλήψεις διαδηλωτών κατά του πολέμου

Ουρές παρατηρούνται την Κυριακή στα ΑΤΜ της Μόσχας (πιθανότατα και σε άλλες ρωσικές πόλεις) σύμφωνα με τον Guardian, καθώς ο κόσμος αντιδρά με νευρικότητα στις δυτικές κυρώσεις για αποκοπή της Ρωσίας από το διατραπεζικό σύστημα Swift.


H ρωσική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 900 ανθρώπους σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις σε 44 ρωσικές πόλεις, μόνο την Κυριακή, ανέφερε η ανεξάρτητη ομάδα παρακολούθησης διαδηλώσεων OVD-Info. 
Αυτό σημαίνει ότι περισσότεροι από 4.000 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί από την εισβολή, με κλιμάκωση της καταστολής στους διαφωνούντες από το Κρεμλίνο. 

Αστυνομικοί συνέλαβαν μια γυναίκα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στο κέντρο της Μόσχας την Κυριακή. Αστυνομικοί συνέλαβαν μια γυναίκα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στο κέντρο της Μόσχας την Κυριακή. Φωτογραφία: 

Μερικές από τις διαδηλώσεις της Κυριακής συνδέθηκαν με την επέτειο της δολοφονίας του επικριτή του Πούτιν Μπόρις Νεμτσόφ πριν από επτά χρόνια.

Πηγή: skai.gr