Ρωσία: Ολιγάρχης που αντιδρούσε στη σύλληψή του πέθανε λίγες ώρες μετά στη φυλακή

Ο ίδιος ο Ιγκόρ Σκούρκο αντιδρούσε στη σύλληψή του, και υπέβαλε προσωπικά έφεση, την οποία έλαβε το τοπικό δημοτικό δικαστήριο χθες 4 Απριλίου, λίγες μόνο ώρες πριν από το μυστηριώδη θάνατό του

Ένας ακόμη Ρώσος ολιγάρχης πέθανε μυστηριωδώς, προσθέτοντας ένα κρίκο στην αλυσίδα των ανεξιχνίαστων δολοφονιών/δυστυχημάτων Ρώσων πολιτικών, μεγαλοστελεχών ή μεγιστάνων...

Ο λόγος για τον Ιγκόρ Σκούρκο, πρώτο αναπληρωτή γενικό διευθυντή και αρχιμηχανικό της ρωσικής εταιρείας ενέργειας Yakutskenergo, ο οποίος συνελήφθη με την κατηγορία για χρηματισμό.  

Σκούρκο


Οι δικηγόροι του 49χρονου ξεκαθάρισαν ότι ο πελάτης τους δεν συμφώνησε με την απόφαση του δικαστηρίου να τεθεί υπό κράτηση σε κέντρο κράτησης και στις 3 Απριλίου προσέφυγε στο δικαστήριο της πόλης του Γιακούτσκ.

Ο Ιγκόρ Σκούρκο υπέβαλε προσωπικά έφεση, την οποία έλαβε το τοπικό δημοτικό δικαστήριο χθες 4 Απριλίου, λίγες μόνο ώρες πριν από το μυστηριώδη θάνατό του την ίδια μέρα.

Ρωσικά ΜΜΕ παρουσίασαν το αίτημα του 49χρονου στο τοπικό δικαστήριο όπως αρχειοθετήθηκε: 

Σκούρκο


Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας για τη Δημοκρατία των Σαχά (Γιακουτία) ανακοίνωσε ότι στις 4 Απριλίου, ένας κατηγορούμενος «χωρίς σημάδια ζωής» βρέθηκε σε κελί ενός κέντρου προφυλάκισης. Οι ιατροί που έφτασαν διαπίστωσαν τον θάνατό του. Στο σημείο κλήθηκε ανακριτική ομάδα. «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν βρέθηκαν σημάδια εγκληματικής ενέργειας» τονίζεται. Η Ομοσπονδιακή Σωφρονιστική Υπηρεσία της Ρωσίας στη Δημοκρατία των Σαχά (Γιακουτία) διενεργεί έλεγχο, το υλικό του οποίου θα σταλεί στις ανακριτικές αρχές».

Πηγή: skai.gr