Ουκρανία: Η Ρωσία έχει σημειώσει «πολύ αργή πρόοδο» στο Μπαχμούτ εδώ και έξι μήνες, λένε δυτικοί αξιωματούχοι

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ρωσική πρόοδος θα μπορούσε να «μετρηθεί σε μέτρα», δήλωσαν οι αξιωματούχοι

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σημειώσει «πολύ αργή πρόοδο» στο Μπαχμούτ τους τελευταίους έξι μήνες, δήλωσαν δυτικοί αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η ρωσική πρόοδος θα μπορούσε να «μετρηθεί σε μέτρα», είπαν οι αξιωματούχοι, χαρακτηρίζοντας επίσης τα όσα ισχυρίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο ιδρυτής της Wagner, Γιεβγκένι Πριγκόζιν για το Μπαχμούτ ως λόγιας «απελπισίας».

«Πιστεύουμε επί του παρόντος ότι δεν έχουν ακόμη τον πλήρη έλεγχο του Μπαχμούτ, επομένως οι Ουκρανοί εξακολουθούν να είναι σε θέση να αντισταθούν στις ρωσικές δυνάμεις και τις δυνάμεις της Βάγκνερ» δήλωσαν οι δυτικοί αξιωματούχοι. 

Παράλληλα, επισήμαναν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «διαχειρίζονται το ποσοστό των απωλειών τους πολύ καλύτερα από ό,τι οι Ρώσοι αυτή τη στιγμή».

«Έχουμε δει ότι είναι σε θέση να εναλλάσσουν μονάδες μέσα και έξω από το Μπαχμούτ. Οι άνθρωποι ξεκουράζονται και αναρρώνουν», είπαν και σημείωσαν ότι η Ουκρανία αναγεννάται και λαμβάνει πρόσθετες δυνάμεις καθώς και νέο εξοπλισμό από το ΝΑΤΟ ή τη Δύση.

Επί του παρόντος επικρατεί ηρεμία στις μάχες, εν μέρει λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά και λόγω εξάντλησης των στρατιωτών και από τις δύο πλευρές. Επίσης αναμένεται μια ουκρανική αντεπίθεση, εξήγησαν οι αξιωματούχοι ωστόσο επισήμαναν ότι το Μπαχμούτ έχει καταστραφεί ολοσχερώς ως πόλη». 
 

Πηγή: skai.gr