Κλείσιμο

Πριγκόζιν προς Σοϊγκού: Κατέχουμε πλέον το 70% του Μπαχμούτ, αλλά επίκειται ουκρανική επίθεση

Στόχος της επίθεσης, σύμφωνα με τον Πριγκόζιν, είναι να αποκόψει τις δυνάμεις της Wagner από το κύριο σώμα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία

Ο αρχηγός της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γιεβγκένι Πριγκόζιν προειδοποίησε τη Δευτέρα τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού μέσω επιστολής του, ότι ο ουκρανικός στρατός σχεδιάζει μια επίθεση που έχει στόχο να αποκόψει τις δυνάμεις της Wagner από το κύριο σώμα των ρωσικών στρατευμάτων στην ανατολική Ουκρανία.

Στην επιστολή, που έδωσε στην δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου που διαθέτει, ο Πριγκόζιν λέει ότι η επίθεση έχει σχεδιασθεί για τα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου. Ζήτησε από το Σοϊγκού να λάβει όλα τα μέτρα για να αποτραπεί αυτό το σχέδιο, το οποίο όπως είπε μπορεί να οδηγήσει σε «αρνητικές επιπτώσεις» στις προσπάθειες του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Πρόσθεσε ότι οι μαχητές της Wagner πήραν τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους (70%) της επικράτειας του Μπαχμούτ. «Αυτή τη στιγμή, οι μονάδες PMC Wagner ελέγχουν περίπου το 70% του Μπαχμούτ και συνεχίζουν την επίθεση μέχρι την πλήρη απελευθέρωση» αναφέρεται χαρακτηριστικά. |

O Πριγκόζιν έχει συγκρουστεί κατ' επανάληψη με τον Σοϊγκού, δηλώνοντας ότι οι δυνάμεις του δεν τροφοδοτούνται εγκαίρως με τα απαιτούμενα πυρομαχικά, με αποτέλεσμα οι μισθοφόροι της Wagner να βρίσκονται σε δεινή θέση. 

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ