Ουκρανία: Στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων και η Αβντιίβκα - «Δύσκολο να ελεγχθεί» η πόλη λένε οι Ουκρανοί

Οι ρωσικές δυνάμεις «προχωρούν παρά τις τεράστιες απώλειες» και «πιέζουν και από τις δύο πλευρές», δήλωσε ο στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων Ταγματάρχης Μαξίμ Μορόζοφ

Η κατάσταση στην πόλη Αβντιίβκα, που βρίσκεται βόρεια της πόλης Ντόνετσκ στην ανατολική Ουκρανία, είναι «πραγματικά δύσκολη και είναι δύσκολο να ελεγχθεί», δήλωσε τη Δευτέρα ο στρατιώτης των Ειδικών Δυνάμεων Ταγματάρχης Μαξίμ Μορόζοφ στην ουκρανική τηλεόραση.

Ο Μορόζοφ, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή  Αβντιίβκα, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις «προχωρούν παρά τις τεράστιες απώλειες» και «πιέζουν και από τις δύο πλευρές», δηλαδή προς τα βόρεια και τα νότια της πόλης. Μεγαλη πίεση συνεχίζουν όμως οι ρωσικές δυνάμεις να ασκούν και στην πόλη Μπαχμούτ.

«Η κατάσταση στην Αβντιίβκα γίνεται πιο σοβαρή. Ο εχθρός ανταλλάσσει τις τεράστιες απώλειές του με μέτρα της γης μας. Χρησιμοποιούν τεράστιες ποσότητες πυρομαχικών, χτυπώντας τόσο τις θέσεις (μας) όσο και την πόλη. Υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ρουκετών, αεροπορικών επιδρομών, πυροβολικού (βομβαρδισμού)», είπε.

«Κερδίζουν γιατί επιτίθενται κατά κύματα — πρώτα πηγαίνουν οι "κανονιέρηδες" και μετά οι επαγγελματίες πάνε πίσω τους, οι ειδικές δυνάμεις που προσπαθούν να χτυπήσουν τις γραμμές βολής μας», πρόσθεσε.  

«Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν διάφορες τακτικές - νυχτερινές επιθέσεις πεζικού, ομάδες τεθωρακισμένων, βολές με ρουκέτες. Οι ένοπλες δυνάμεις μας αποκρούουν με γενναιότητα τις επιθέσεις», υπογράμμισε ο Μορόζοφ.

Πηγή: skai.gr