Πριγκόζιν: Γάλλος στρατιώτης της λεγεώνας των ξένων σκοτώθηκε στην Ουκρανία - Φωτό

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagne Γεβγκένι Πριγκόζιν ανήρτησε φωτογραφία στο Telegram που εμφανίζει ταυτότητες του γαλλικού και ουκρανικού στρατού και του γαλλικού ΥΠΕΘΑ

Ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ένας Γάλλος στρατιώτης της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων βρέθηκε νεκρός στην ανατολική Ουκρανία, Ανήρτησε μια φωτογραφία στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegram που εμφανίζει ταυτότητες του γαλλικού και ουκρανικού στρατού και του γαλλικού υπουργείου Άμυνας, δηλαδή ο νεκρός πολεμούσε με τις ουκρανικές δυνάμεις. 

«Οι συνάδελφοι από τη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων μας ζήτησαν να βρούμε τον Γιεφγένι Κουλίκ», γράφει ο Πριγκόζιν στην ανάρτησή του στο Telegram. «Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι ένας στρατιώτης της Γαλλικής Λεγεώνας των Ξένων βρέθηκε νεκρός στο έδαφος της "ΛΔΝ" (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ)».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχο του την πόλη Σολεντάρ – μια μικρή πόλη με αλατωρυχεία στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, η οποία επί εβδομάδες έχει βρεθεί στο επίκεντρο της ρωσικής επίθεσης. Το Κίεβο διέψευσε τη Μόσχα, ωστόσο ο επικεφαλής της Wagner διεκδίκησε τη νίκη για λογαριασμό της οργάνωσης. 

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει άμεσα τον ισχυρισμό του Πριγκόζιν για τον Γάλλο στρατιωτικό.

Πριγκόζιν

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr