Ρωσία: Κατασκευάζει κολοσσιαίο οχυρωματικό έργο μήκους άνω των 70 χιλιομέτρων, ορατό από το διάστημα – Δορυφορικές εικόνες

Τα ρωσικά στρατεύματα σκάβουν τεράστια αμυντική οχύρωση ορατή από το διάστημα καθώς προετοιμάζονται για την ουκρανική αντεπίθεση, αναφέρει το Ουκρανικό Κέντρο Δημοσιογραφικών Ερευνών

Τα ρωσικά στρατεύματα σκάβουν κολοσσιαίο οχυρωματικό έργο, ορατό από το διάστημα, καθώς προετοιμάζονται για την ουκρανική αντεπίθεση, αναφέρει το Ουκρανικό Κέντρο Δημοσιογραφικών Ερευνών, παρουσιάζοντας σχετικές δορυφορικές εικόνες.

Σύμφωνα πάντα με το Ουκρανικό Κέντρο Δημοσιογραφικών Ερευνών, το «όρυγμα γίγας», μήκους πάνω από 70 χιλιόμετρα έως στιγμής, βρίσκεται στη Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ζαπορίζια


Είναι μάλιστα, πάνω από 80 χιλιόμετρα πίσω από τις ρωσικές γραμμές, υποδηλώνοντας τον φόβο της Μόσχας για υποχώρηση. 

Η αχανής «ουλή» στην ύπαιθρο - που φαίνεται από το διάστημα - δημιουργείται καθώς ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να ανησυχεί σοβαρά ότι μπορεί να χάσει τη στρατηγικής σημασίας περιοχή μετά την παράνομη προσάρτησή της στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ζαπορίζια


Το ακραίο σημείο της ρωσικής οχύρωσης στα δυτικά, που αποκαλύπτεται από εικόνες από τον δορυφόρο Sentinel-2, βρίσκεται στα περίχωρα του χωριού Σεμενίβκα, περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της Μελιτόπολης. Στα ανατολικά, φτάνει στο χωριό Μαρινίβκα στην περιφέρεια Πριμόρσκι.

Η αμυντική οχύρωση περιλαμβάνει χαρακώματα και αντιαρματικές οχυρώσεις. 

Ζαπορίζια

Το σκάψιμο του ορύγματος ξεκίνησε από δύο κατευθύνσεις τον Σεπτέμβριο του 2022 - με τους Ρώσους να χρησιμοποιούν εργάτες από το Κιργιστάν, σύμφωνα με αναφορές. Κάποιοι παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν πληρωθεί σωστά.

Ζαπορίζια

Ζαπορίζια

Πηγή: skai.gr