Ρωσία: Mεγάλη φωτιά σε απόρρητη στρατιωτική ερευνητική εγκατάσταση -Ένας νεκρός και 30 τραυματίες-Δείτε βίντεο

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε μια μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα σε απόρρητο στρατιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο στην πόλη Τβερ, 160 χλμ από τη Μόσχα, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες που εμφανίζουν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται πάνω από το επιβλητικό τετραώροφο κίτρινο και καφέ κτίριο του Κεντρικού ινστιτούτου επιστημονικών ερευνών των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που μίλησαν στην τηλεόραση, πολλοί εργαζόμενοι του ινστιτούτου πήδηξαν από τα παράθυρα των πάνω ορόφων για να γλιτώσουν από τις φλόγες που επεκτάθηκαν σε μια έκταση 1.000 τετραγωνικών μέτρων.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από την πυρκαγιά και άλλοι 20 τραυματίστηκαν», δήλωσε μια πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, που επικαλούνται ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Επτά τραυματίες νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι τρεις στην εντατική, τόνισε ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού νοσοκομείου του Τβερ σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο TASS.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά μπορεί να οφείλεται στην φθαρμένη ηλεκτρική καλωδίωση του κτιρίου, ανέφερε το TASS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το ινστιτούτο ασχολείται ειδικότερα με την έρευνα που σχετίζεται με τη ρωσική αεροδιαστημική άμυνα, καθώς και την ανάπτυξη νέων συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας.

Θανατηφόρες πυρκαγιές, συχνά λόγω κακών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ή αδυναμίας συμμόρφωσης με τα πρότυπα ασφαλείας, είναι συχνές στη Ρωσία.

Σε βίντεο της Daily Mail διακρίνεται η εστία φωτιάς στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου. 

Πηγή: skai.gr