Κλείσιμο

Χαμηλοί τόνοι Ερντογάν για επίσκεψη σε Κατεχόμενα:Αποκάλεσε «Βόρεια Κύπρο» το Ψευδοκράτος

Χαμηλούς τόνους προσπαθεί να κρατήσει ο Τούρκος πρόεδρος ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του στα Κατεχόμενα την ερχόμενη Τρίτη 20 Ιουλίου.

Σε αντίθεση με την προκλητική ρητορική που ακολουθούσε όλο το προηγούμενο διάστημα, σε χθεσινές του δηλώσεις έδωσε περισσότερη σημασία στη θρησκευτική γιορτή παρά στην επέτειο της «ειρηνευτικής», όπως τη χαρακτηρίζει, επιχείρησης στην Κύπρο, ενώ δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Ψευδοκράτος και τα Βαρώσια.

«Θα γιορτάσουμε το Μπαϊράμι, θα συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις, της 20ης Ιουλίου, θα προσευχηθούμε στη «Βόρεια Κύπρο» και στο Κοινοβούλιο θα συνεδριάσουμε μαζί με τους «Κύπριους» βουλευτές. Πιστεύω ότι θα μηνύματα που θα δώσουμε από εκεί, θα απλωθούν σαν κύματα σε όλο τον κόσμο, για την τόνωση του ηθικού των «Κυπρίων» αδερφών μας και για την αποφασιστικότητά μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Στο μεταξύ χθες τα ξημερώματα, με προεδρικό διάταγμα απομάκρυνε από τη θέση του, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου του Βοσπόρου, που ο ίδιος είχε διορίσει στις 2 Ιανουαρίου, προκαλώντας τότε θύελλα αντιδράσεων και διαδηλώσεις από φοιτητές που συνεχίστηκαν μέχρι σήμερα. 

Η κίνηση αυτή αποδίδεται στην προσπάθεια που καταβάλλει τον τελευταίο καιρό να αλλάξει το προφίλ του, να προσεγγίσει την Δύση και να εμφανιστεί πιο διαλλακτικός σε κάποια ζητήματα. 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το skai.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.
Πηγή: skai.gr