Ρεπουμπλικανός βουλευτής: Νομίζω ότι όντως θα πολεμήσουμε την Κίνα το 2025 – Οργή Δημοκρατικών

Ο Αμερικανός πτέραρχος Μάικ Μίνιχαν είχε δηλώσει ότι ο πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας το 2025 είναι αναπόφευκτος, και ο Μάικλ ΜακΚολ κλήθηκε να τοποθετηθεί σε αυτή τη δήλωση

Ο  Ρεπουμπλικανός βουλευτής Μάικλ ΜακΚολ, επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων τοποθετήθηκε την Κυριακή για τη δήλωση του Αμερικανού πτέραρχου Μάικ Μίνιχαν ότι ο πόλεμος ΗΠΑ – Κίνας το 2025 είναι αναπόφευκτος. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων σχολίασε ένα υπόμνημα του Μίνιχαν προς τους υφισταμένους αξιωματικούς του.

Στο υπόμνημα που εστάλη την Παρασκευή και περιήλθε σε γνώση του NBC News, ο πτέραρχος, επικεφαλής της Διοίκησης Αεροπορικής Κινητικότητας, έγραψε χαρακτηριστικά: «Ελπίζω να κάνω λάθος. Το ένστικτό μου μού λέει ότι θα πολεμήσουμε το 2025».

Κληθείς να σταθμίσει την πρόβλεψη σε μια συνέντευξη στο δίκτυο Fox News Sunday, ο Μάικλ ΜακΚολ, σχολίασε: «Επίσης ελπίζω να κάνει λάθος... Δυστυχώς όμως, νομίζω ότι έχει δίκιο».

Ο ΜακΚολ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση Μπάιντεν ότι «προβάλλει αδυναμία» στην παγκόσμια σκηνή και υποστήριξε ότι υπάρχουν «πολύ υψηλές» πιθανότητες πολέμου με την Κίνα εξαιτίας αυτού του λόγου».

Με τον ΜακΚολ διαφώνησε πάντως, o Δημοκρατικός πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής, Άνταμ Σμιθ. Ο Σμιθ αν και αρχικά είπε ότι «όλα είναι πιθανά», έσπευσε να προσθέσει πως «ανησυχεί πραγματικά όταν κάποιος αρχίζει να μιλάει ότι ο πόλεμος με την Κίνα είναι αναπόφευκτος».

«Θέλω να είμαι απολύτως σαφής. Όχι μόνο δεν είναι αναπόφευκτος, είναι πολύ απίθανος», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχετικά για τον πόλεμο με το Πεκίνο. «Οι στρατηγοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν λένε ότι πάμε σε πόλεμο» τόνισε αυστηρά.

Πηγή: nbcnews.com