Απαλλάχθηκε η Remington για τον θάνατο παιδιού λόγω ελαττωματικής σκανδάλης τουφεκιού

Η Ρέμιγκτον γνώριζε πως η σκανδάλη της ήταν ελαττωματική αλλά το απέκρυπτε με δόλο, ισχυρίστηκε η οικογένεια.

Διαιρεμένο τριμελές εφετείο επικύρωσε χθες, Δευτέρα, την πρωτόδικη απόφαση να μπει στο αρχείο προσφυγή εναντίον της Remington Arms εξαιτίας της ελαττωματικής σκανδάλης σε μοντέλο τουφεκιού της, που προκάλεσε τον θάνατο από ατύχημα 11χρονου αγοριού, το οποίο δέχθηκε σφαίρα από το όπλο που κράταγε ο 15χρονος αδελφός του στην πολιτεία του Μισισιπή.

Με δυο ψήφους έναντι μιας, το ομοσπονδιακό εφετείο της πέμπτης περιφέρειας ανέφερε πως η προσφυγή της οικογένειας του θύματος, του Τζάστιν Στρίγκερ, καλώς απορρίφθηκε λόγω παραγραφής μετά την παρέλευση τριετίας, βάσει της νομοθεσίας του Μισισιπή.

Η οικογένεια επιχειρηματολογούσε πως η υπόθεση δεν έπρεπε να έχει παραγραφεί, διότι η Ρέμιγκτον γνώριζε πως η σκανδάλη της ήταν ελαττωματική αλλά το απέκρυπτε με δόλο.

Η Ρέμιγκτον και δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια Στρίγκερ δεν απάντησαν αμέσως, όταν το πρακτορείο ειδήσεων Reuters τους ζήτησε να σχολιάσουν την απόφαση του εφετείου.

Ο Τζάστιν Στρίγκερ τραυματίστηκε θανάσιμα από ατύχημα τον Ιούνιο του 2011. Τουφέκι Model 700, εφοδιασμένο με σκανδάλη X-Mark Pro, εκπυρσοκρότησε από ατύχημα.

Ο Ζάκαρι, ο μεγάλος αδελφός, κράταγε το τουφέκι ενώ καθόταν στον καναπέ, κι όταν σηκώθηκε το όπλο εκπυρσοκρότησε χωρίς να έχει τραβηχτεί η σκανδάλη.

Ο Ζάκαρι Στρίγκερ καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια και του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών.

Το 2014, ενώ εξέτιε την ποινή του, η Ρέμιγκτον ανακοίνωσε πως θα προχωρούσε στην απόσυρση όλων των τουφεκιών του τύπου τα οποία ήταν εφοδιασμένα με τη συγκεκριμένη σκανδάλη, διότι υπήρχε κίνδυνος να εκπυρσοκροτήσουν χωρίς να τραβηχτεί.

Η οικογένεια Στρίγκερ κατέθεσε μήνυση και αγωγή τον Μάρτιο του 2018 εναντίον της εταιρείας. Κατηγόρησαν τη Ρέμιγκτον για αμέλεια και ότι διέθετε στην αγορά επικίνδυνο προϊόν.

Όμως ο εφέτης Τζέιμς Γκρέιβς, ο ένας από τους δυο που πλειοψήφησαν, επιχειρηματολόγησε χθες πως η τριετία είχε παρέλθει όταν η οικογένεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ενώ χαρακτήρισε τον ισχυρισμό της οικογένειας πως η κατασκευάστρια όπλων γνώριζε πως η σκανδάλη της είναι ελαττωματική «υποθετικό».

Ο Τζακ Γουίνερ, ο εφέτης που μειοψήφησε, αντέτεινε πως υπήρχαν τεκμήρια, όπως οι καταγγελίες ότι η Ρέμιγκτον δεχόταν παράπονα από πελάτες για τη σκανδάλη του Model 700 ήδη από το 2008, που υποστήριζαν την προσφυγή της οικογένειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Remington