Κύπρος: Το Σάββατο η εξόδιος ακολουθία του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου Β’ - Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Από την Πέμπτη έως το Σάββατο, ημέρα της ταφής, η σορός του Χυσοστόμου Β' θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα

Το ερχόμενο Σάββατο, 12 Νοεμβρίου, θα τελεστεί στις 12:00 στον Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου Β’, ο οποίος εκοιμήθη το πρωί της Δευτέρας 7 Νοεμβρίου

Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την κήρυξη δημοσίου πένθους μέχρι το Σάββατο, ενώ μεσίστιες θα κυματίζουν οι σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλα τα σχολεία και τα κτήρια των κρατικών Υπηρεσιών. 

Αναβάλλονται όλες οι επίσημες εκδηλώσεις μέχρι την κηδεία, που θα πραγματοποιηθεί ακριβώς 16 χρόνια μετά την ενθρόνισή του.

Της εξοδίου ακολουθίας στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα θα προΐσταται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα έρθει για πρώτη φορά στην Κύπρο.

Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Θα ταφεί στην κρύπτη του Ιερού Ναού, όπως ήταν η επιθυμία του. Η σορός του μεταστάντα Αρχιεπισκόπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από την Πέμπτη μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Σήμερα το πρωί θα ανοίξει το βιβλίο συλλυπητηρίων, το οποίο θα υπογράψουν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, οι Υφυπουργοί και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το Καταστατικό της Εκκλησίας εντός 40 ημερών θα διεξαχθούν οι αρχιεπισκοπικές εκλογές. Η κούρσα της διαδοχής εισέρχεται, πλέον, στην τελική ευθεία.
 

Πηγή: sigmalive.com