Ρεκόρ εγκληματικότητας στο διάσημο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ - Μαχαιρώματα και περισσότερες από 275 συλλήψεις

Βίαιες ταραχές και οι άγριες επιθέσεις αμαύρωσαν τη γιορτή αφού οκτώ άτομα μαχαιρώθηκαν με έναν άνδρα 29 χρόνων να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση

Το διάσημο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο εγκληματικότητας. Σημειώθηκαν τα περισσότερα μαχαιρωμάτα, 275 συλλήψεις ενώ αρκετοί από τους συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Η εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα από τις 27 έως τις 28 Αυγούστου, προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες παρευρισκόμενους στους δρόμους της πρωτεύουσας της Αγγλίας και περιλαμβάνει ζωντανή μουσική, παραστάσεις και ψυχαγωγία.

Πάνω από 2 εκατομμύρια παρακολούθησαν το φετινό ετήσιο φεστιβάλ, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το μεγαλύτερο πάρτι δρόμου στην Ευρώπη και μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της μουσικής και του πολιτισμού της Καραϊβικής στον κόσμο.

Όμως, παρά τη χαρούμενη φύση του, οι βίαιες ταραχές και οι άγριες επιθέσεις αμαύρωσαν τη γιορτή αφού οκτώ άτομα μαχαιρώθηκαν με έναν άνδρα 29 χρόνων να παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Βίντεο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ομάδες νεαρών να τρέχουν σε έναν δρόμο ντυμένοι στα μαύρα και φορώντας μάσκες του σκι τη Δευτέρα το βράδυ. Ένα άτομο φαίνεται να κουνάει ένα μεγάλο μαχαίρι καθώς αστυνομικοί έφιπποι κυνηγούν την ομάδα. Ένας άλλος άνδρας εθεάθη να κραδαίνει ένα μεγάλο όπλο καθώς πλησίαζε μια ομάδα ανθρώπων στο καρναβάλι.

Ένας 19χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε «σοβαρή αλλά σταθερή» κατάσταση μετά από επίθεση με μαχαίρι. «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχή χρονιά, το βράδυ της Δευτέρας το Καρναβάλι στιγματίστηκε από σοβαρή βία», δήλωσε ο Αναπληρωτής Βοηθός Επίτροπος Ade Adelekan, ο οποίος επέβλεπε την επιχείρηση αστυνόμευσης.

Άλλα έξι άτομα, των οποίων η ηλικίας 18 έως 40 ετών, μαχαιρώθηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά και υπέστησαν τραύματα που όμως δεν απειλούν τη ζωή τους.

Η αστυνομία είπε ότι 275 άνθρωποι συνελήφθησαν και τις δύο ημέρες του καρναβαλιού, όπου σημειώθηκαν μυριάδες εγκλήματα, όπως κατοχή όπλων, επιθέσεις σε αστυνομικούς, κατοχή ναρκωτικών και σεξουαλικά αδικήματα.

Εβδομήντα πέντε αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μεταξύ των οποίων έξι δέχτηκαν δαγκωματιές, ένας δέχθηκε σεξουαλική επίθεση και ένας νοσηλεύτηκε, δήλωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

«Κανείς δεν αμφισβητεί τη σημασία του Καρναβαλιού στο πολιτιστικό ημερολόγιο του Λονδίνου και η συντριπτική πλειοψηφία όσων ήρθαν θα είχαν μια θετική εμπειρία», είπε ο Adelekan. «Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα μαχαιρώματα, τις σεξουαλικές επιθέσεις και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς που έχουμε δει».

Η αστυνομία χαρακτήρισε τις επιθέσεις «απολύτως αηδιαστικές», προσθέτοντας, «Δεν είναι περίεργο που τα μέλη μας φοβούνται να αστυνομεύσουν αυτό το καρναβάλι».

Το ετήσιο καρναβάλι λαμβάνει χώρα στο Notting Hill του Λονδίνου από το 1966 και συνεχίζει να λειτουργεί ως τρόπος επίδειξης αλληλεγγύης στις αυξανόμενες κοινότητες της Καραϊβικής στη βρετανική πρωτεύουσα.

Το φεστιβάλ δρόμου είναι η μεγαλύτερη γιορτή του πολιτισμού, της ποικιλομορφίας και της συμμετοχής στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ζωντανά κοστούμια, μουσική, χορό και φαγητό και έρχεται δεύτερο μόνο μετά το Καρναβάλι του Ρίο της Βραζιλίας σε μέγεθος.
Ο θρύλος της μουσικής Shaggy εμφανίστηκε στη φετινή εκδήλωση.

Πέρυσι, ένας 21χρονος μαχαιρώθηκε και έγιναν σημειώθηκαν περισσότερες από 200 συλλήψεις καθ' όλη τη διάρκεια του εορταστικού Σαββατοκύριακου.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου προχώρησε σε 209 συλλήψεις, μεταξύ των οποίων οκτώ για σεξουαλικές επιθέσεις, 36 για κατοχή ναρκωτικών, 33 για κατοχή όπλων και 27 για παραβάσεις της δημόσιας τάξης.
 

Πηγή: skai.gr