Λεωφορείο προσέκρουσε σε παιδικό σταθμό κοντά στο Μόντρεαλ του Καναδά - 8 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν σοβαρά

O οδηγός του λεωφορείου τέθηκε υπό κράτηση - Η αστυνομία διερευνά εάν η πράξη ήταν σκόπιμη

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, τραυματίστηκαν σοβαρά σήμερα το πρωί όταν λεωφορείο προσέκρουσε σε παιδικό σταθμό σε μια πόλη στα προάστια του Μόντρεαλ, ανέφεραν οι τοπικές αρχές του Κεμπέκ.

«Υπάρχουν οκτώ σοβαρά τραυματίες μέχρι στιγμής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Μαριάν Λεσάρ, εκπρόσωπος των υπηρεσιών αρωγής του Κεμπέκ.

«Δέκα έξι οχήματα, συμπεριλαμβανομένων εννέα ασθενοφόρων, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο σημείο», πρόσθεσε.

«Έχει αποκλειστεί μια μεγάλη περιοχή περιμετρικά» του μερικώς κατεστραμμένου κτιρίου, ανέφερε επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο η αστυνομία στην πόλη Λαβάλ, όπου βρίσκεται ο παιδικός σταθμός.

Το συμβάν σημειώθηκε γύρω στις 8:30 τοπική ώρα (15:30 ώρα Ελλάδας). Τραυματισμένα παιδιά βρέθηκαν παγιδευμένα κάτω από το λεωφορείο, προτού απεγκλωβιστούν, ανέφερε η υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Ασφάλειας της επαρχιακής κυβέρνησης του Κεμπέκ, Φρανσουά Μποναρντέλ, ο οδηγός του λεωφορείου τέθηκε υπό κράτηση. Η αστυνομία διερευνά εάν η πράξη ήταν σκόπιμη.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε «συντετριμμένος» από το συμβάν. «Δεν μπορώ να φανταστώ τι περνούν οι οικογένειες», πρόσθεσε μιλώντας σε δημοσιογράφους στις αίθουσες του Κοινοβουλίου στην Οτάβα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ