Σεισμός Τουρκία: Πτώματα στοιβαγμένα σε γήπεδα και πάρκινγκ παραμένουν για αναγνώριση - Συγκλονιστικές φωτογραφίες, βίντεο

Τα πτώματα δεκάδων πολιτών είναι τυλιγμένα σε κουβέρτες, μουσαμάδες και σακούλες σκουπιδιών και αναμένουν κάποιο οικείο τους πρόσωπο που να τα αναγνωρίσει

Ολοένα και αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από τον φονικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία καθώς περνάνε οι ώρες. Μέχρι στιγμής οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 1.200 με τους κατοίκους στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας να πηγαίνουν σε γήπεδα και χώρους στάθμευσης προκειμένου να αναγνωρίσουν τους δικούς τους ανθρώποι οι οποίοι δεν τα κατάφεραν και ανασύρθηκαν νεκροί από τα σωστικά συνεργεία μέσα από τα συντρίμμια. 

Τα πτώματα δεκάδων πολιτών είναι τυλιγμένα σε κουβέρτες, μουσαμάδες και σακούλες σκουπιδιών και αναμένουν κάποιο οικείο τους πρόσωπο που να τα αναγνωρίσει. Συγκεκριμένα, στον χώρο στάθμευσης στο νοσοκομείο του Χατάι κοντά στην πόλη Αντάκια (Αντιόχεια) της νότιας Τουρκίας, έχουν στιβαχτεί πάνω από 100 πτώματα.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Καχραμανμαράς, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, ακόμα 100 σοροί είχαν τοποθετηθεί σε γήπεδο, όπου οι κάτοικοι πήγαιναν για αναγνώριση.

Τουρκία

Κάποιοι από τους νεκρούς είχαν πάνω τους ετικέτες με τα προσωπικά τους στοιχεία. Κάποια άλλα πάλι όχι. Μια γυναίκα που δεν μπορούσε να βρει τη αδελφή της φώναζε: «Θεέ μου, κοίτα πώς είμαστε, θα είμαστε ευγνώμονες εάν βρούμε τις σορούς των δικών μας ανθρώπων».

Την ίδια στιγμή, δεκάδες πράσινα μεταλλικά φέρετρα στην πόλη Γκαζιαντέπ παρατάσσονται κάτω από ένα καταφύγιο στο κεντρικό νεκροταφείο της πόλης προκειμένου να ευλογήσει τα θύματα ο ιμάμης πριν την ταφή τους.

Πηγή: skai.gr