Προκλητικός Τσελίκ: Τα πάντα για την Γαλάζια Πατρίδα- Κατηγορίες για ελληνικές παραβιάσεις από Ακάρ

Λίγες ώρες πριν την έναρξη του νέου γύρου διερευνητικών συνομιλιών, το βαρομετρικό στις σχέσεις Αθήνας - Άγκυρας παραμένει χαμηλό.

Μετά τον Ταγίπ Ερντογάν που σε δηλώσεις κατηγόρησε την Ελλάδα πως στήνει έναν "τρομοκρατικό διάδρομο" και ότι ο ίδιος δεν μπορεί να μείνει θεατής, ήρθαν και οι τοποθετήσεις των Χουλουσί Ακάρ και Ομέρ Τσελικ για να ανεβάσουν περισσότερο τους τόνους.

O Τούρκος Υπ.Άμυνας κατηγορεί την Ελλάδα πως προσπάθησε με επιμονή να παραβιάσει περιοχές λίγα μίλια από την Κρήτη και ΝΔ της Κύπρου και παρά τις προειδοποιήσεις επιμένει στις παρενοχλήσεις και στις παραβιάσεις. «Είμαστε υπέρ του διαλόγου»...ωστόσο επισημαίνει.

Από την άλλη ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος (ΑΚΡ) Ομέρ Τσελίκ αναφέρεται ξανά στην «Γαλάζια Πατρίδα» τονίζοντας πως αποτελεί την κόκκινη γραμμή για την Τουρκία. « Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Μητέρας Πατρίδας » συνέχισε ο Τσελίκ δηλώνοντας πως «θα κάνουμε τα πάντα και θα πληρώσουμε οποιαδήποτε τίμημα για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας στη Γαλάζια Πατρίδα ».

Προηγουμένως, μιλώντας για την συμπεριφορά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως «έχουμε ένα γείτονα ιδιαίτερα επεκτατικό, για να μην τον χαρακτηρίσω απόλυτα επιθετικό. Και σε αυτόν τον γείτονα απαντάμε όπου χρειαστεί και δημόσια και στον μεταξύ μας διάλογο και στα διεθνή φόρα» και «αποκαλύπτουμε την νεοθομανική της επεκτατικότητα» συμπληρώνοντας πως «με την Τουρκία κανείς πολλές φορές αισθάνεται ότι δεν προσλαμβάνει τι είναι αυτό που επιδιώκει».

Πηγή: skai.gr